vrijdag 1 april 2016

1 april



Tja hoe moet ik hier beginnen.. het begon al met de blog van vriend Frans, namelijk eerst met een aantal 1 april grappen, zoals afslankwijn en noem maar op. Daarnaast de actie van de mediamarkt dat ouders hun kind konden chippen zodat ze ze altijd weer konden vinden. En dat vriend Frans ging sporten vandaag.. ik vraag me nog steeds af of het een grap is of echt.. ik hoop het laatste maar ja bij Frans weet je het nooit. 
Daarna mijn bed uit, en de spreuk van de dag en ook mijn mwah kalender gaven al aan dat het 1 april was. dus een dag om toch enigsinds op je hoede te zijn. Ik hou ervan.

Mijn ochtend begon al goed, ik kwam een leerling tegen en de eerste grap die ik maakte, hoe voorspelbaar, ik zei tegen hem er zit een scheur in je broek. gevolg hij kijkt en ja hoor 1 april. Nou is een flauwe grap maar hij werkt nog altijd als de beste omdat niemand verwacht dat je dat zal zeggen.

Mijn eerste les met de ln2 klas begon geweldig, ik zette de muziek uit en ze begonnen spontaan te zingen. Lang zal hij leven, Ik vond het wel een leuke grap, mede omdat ik weet dat men weet hoe een hekel ik heb aan mijn verjaardag, ik duik onder, ik doe alsof het niet zo is en lijd in stilte deze dag door. Ik brul en ik meen het ook nog, besteed geen aandacht aan mijn verjaardag ik hou er niet van ik heb door gewoon te ademen dit gehaald was echt niet een verdienste. Maar goed, ik kreeg zelfs een kado van de leerlingen een prachtige tekening met de tekst 1 april. Ik wist het, en natuurlijk zat daar mijn maatje in crime bij, waar ik jaren mee in het lokaal heb gezeten, we samen dikke lol hadden om de leerlingen, dus dat was helemaal geweldig. De leerlingen vertelden dit ook vol trots dat zij dit bedacht had.. zij kent mij een beetje, maar mijn wraak zal zoet zijn.....

Daarnaast blijf ik het geweldig vinden om leerlingen toch te grazen te nemen Een vierde klasser liep door de gang en ik dus meteen tegen haar, wat is er met je schoenen.. zij kijken en ik meteen 1 april zij begon te lachen en zei meteen ach meneer.... Nog geen 10 minuten later loopt ze weer door de gang en ik zei, hey meis je veters zijn los. zij weer kijken en ja hoor weer 1 april.. en zo ging het maar door geweldig we hebben samen vreselijk gelachen.

Een andere klas had bedacht dat ze de klas uit zouden  lopen met elkaar, dus doe dat vooral dacht ik toen ze opstonden. Ik ben er niet achteraan gegaan, maar zei toen ze wat teleurgesteld binnen kwamen dat ik ze net abcent had gemeld en dat ze dus als spijbelaars te boek staan dat ik dat niet meer kon veranderen omdat ik het al had afgesloten, de paniek in de ogen van de leerlingen.. echt denken wat nu.. ik moest vreselijk lachen.. dus ik zei na ze 10 minuten in spanning te hebben laten zitten dat het toch 1 april was.. ze konden er aardig om lachen.. en ik ook... ik dacht alleen leer de meester kennen. Daarnaast kwam het volgende ook nog, een leerling in de derde kwam naar mij toe en zei meneer ik kan mij niet voor de gek houden, waar al zijn klasgenoten bij stonden. Dus ik zei zo mooi tegen hem, geloof me binnen 30 minuten heb ik jou voor de gek gehouden met 1 april.

Dus het begon natuurlijk heel simpel, hij liep voor me, en ik zei zijn naam en zei dat er een scheur in zijn broek zat, hij kijken.. ik meteen 1 april dat is de eerste... Al lopende door de gang en wat met hem te geiten zei ik ineens er zit iets op je neus, hij vegen.. ik zo dat is twee. 1 april.Waarop hij zei. de derde gaat u echt niet lukken, waarop ik zei, ik denk het ook niet. maar hoe komt het dat je niet struikelt je veters zitten los.. en hij kijken, ik zo ach nu is het me toch gelukt.. de derde 1 april grap en dat binnen tien minuten.

Hij en ik lachen en zijn klasgenoten ook. Ik vind dit zo genieten met elkaar, ik hou van dit soort dingen en dagen heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten