maandag 4 april 2016

EHBO bijscholing

Zaterdag was een dag om vroeg op te staan, na een beroerde nacht, het lijkt erop dat toch de heftige verkoudheid me in gaat halen, al loop ik nog zo snel.. het lijkt er op al laat ik me niet kennen natuurlijk daar ben ik te  eigenwijs voor.

Dus al heel vroeg mijn warme bed uit, en naar Wateringen voor de jaarlijkse bijscholing, wat voor mij toch weer ff zoeken is, tenminste de plek waar het was, omdat ik dat niet zo goed kende. Gelukkig is de tom tom mij gewillig en ja hoor ik heb het gevonden.

Dit keer was het bij een voetbalvereniging en om  daar te lopen tussen al die hormoonbommen, oef fout woord, en mannen en vrouwen die het voetbal een groot hart toe dragen is toch wel een bijzondere ervaring. Ik ken voetbalkantines alleen maar van buitenaf en van hele foute feesten heel vroeger toen net de illegale houspartys opkwam.

De les die we volgden was helemaal geweldig aan de hand van een powerpoint gingen we door de stof heen we moesten natuurlijk stabiel draaien, we moesten natuurlijk reanimeren, etc maar ook leuke verbandjes aanleggen bij elkaar, het was dus een active en informatieve ochtend. Wel viel me op dat ik ergens nog heel veel wist, terwijl ik een jaar geleden bij een herhaling was, dus dat was wel bijzonder, tevens zit ik als lotus natuurlijk bij veel trainingen dus je pakt altijd wel weer wat op dus dat is niet zo gek.

Als slotstuk moesten we ziektebeelden uitzoeken met verschijnselen, bij suikerziekte, bij hartinfarct, bij beroerte en bij eplipsie, dan merk je weer dat je heel veel weet, een paar fouten omdat ze bij zoveel pasten dat je gewoon dan net een verkeerde keus kan maken.

Om half 1 was het feestje over en konden we naar huis, heerlijke bijscholing gehad, wat voorbij vloog en daarna heerlijk naar huis en mijn bed in om bij te slapen. ik heb het al eerder gezegd ik heb een goede relatie met mijn bed, alleen dat jaloerse kreng van een wekker verstoord het steeds maar ach de zomer lokt dus het is binnenkort helemaal feest weer slapen met het raam open.. heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten