dinsdag 19 april 2016

ach ja het veranderd ook

Het voordeel van het ouder worden is toch wel dat je met andere ogen naar het leven kijkt. Je ziet ook dat het anders gaat, je word milder in je oordeel, je maakt je nog wel druk om zeehondjes, je staat nog wel een keer op een barricade, zolang dat nog kan zonder je rollator. 

Je krijgt wat meer levenswijsheid, je bent niet meer zo snel van oordeel, je beziet het geheel, neemt je tijd en denkt even na en dan besluit je om al dan niet te reageren. 

Daarnaast geniet je ineens van andere muziek, vroeger was het natuurlijk de dance geen houseparty was te laat, je sloeg geen enkele party over laat staan een after party. Bang dat je iets zou missen, wat niet te missen was.

Het voordeel was ook  dat je lekker laat na bed kon gaan en dan na 1 of 2 uurtjes slaap weer helemaal in topvorm was en dus zonder te veel opsmuk de straat weer op kon. Regelmatig was het zo  dat je als jij uit de kroeg kwam je de mensen tegenkwam die  naar hun werk gingen.

Er lag nog een hele wereld voor je open, geweldig. Je ging op reis en je zag het wel, niks niet georganiseerd of weten we zeker dat dit kan. Niks niet nadenken over of het wel kan met het spaargeld, we gingen. 
Besluiten om 12 uur in de nacht dat we toch nog even gingen stappen in een stad een uur verder op, dus de auto in en gaan, of ineens de trein pakken vanuit Groningen en naar Amsterdam gaan om daar oud en nieuw te vieren, en niet bedenken dat je een nacht en een halve ochtend over moet blijven omdat er niets open is, en je dus op het station slaapt. 
Besluiten dat je met de trein naar Parijs gaat, de avond van te voren met de trein naar Amsterdam en daar er achter komen dat slapen op het station niet zo fijn is, dat deed je gewoon, geen punt.
Nu ik wat ouder word, besef ik ineens, dat als de wekker gaat, ik opsta, nog net zo snel als vroeger maar dat heeft er vooral mee te maken dat  ik wat meer tijd nodig heb om toch enigszins toonbaar te worden, dat kost wat meer tijd dan vroeger om die vouwen die in de nacht zijn ontstaan weer kreukelvrij te krijgen.
Daarnaast is en bijzonder verschijnsel, dat soms de middag dut in beeld komt, even een klein slaapje om de dag goed door te komen. Ook het eerder naar bed gaan dient zich aan, vroeger ging je pas om 12-00 naar bed of zelfs later, nu toch wel zo rond een uur of 11 denk ik het word tijd, niet dat ik dan meteen ga slapen maar ik lig er wel vroeger in.
Daarnaast is er een ander probleem ontstaan, vroeger als ik ergens kwam keek ik of er leuke aantrekkelijk mensen waren, ik keek met een half oog naar waar de bar was en ook de nooduitgang. tegenwoordig heb ik een zak vol met 50 cent muntjes die ik al spaar en is mijn eerste blik of er ergens een toilet is, die moet toch binnen een afzienbare afstand te zien zijn zodat ik weet waar ik moet zijn.Er zijn zelfs plekken waar ik dan kom en waar ik dus al weet waar het toilet zit, zoals ik vroeger heel goed wist waar er gerookt mocht worden en waar de asbakken staan.
Kortom het ouder worden is leuk, een prachtige ontdekkingstocht met toch ook wel wat obstakels.. die ik met liefde neem
en ach laat ik het prachtige nummer over het ouder worden hier eens onder zetten
in de versie van Simone Kleinsma


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten