zondag 10 april 2016

een tutle zondag


ach het was een zondag die net als alle zondagen eigenlijk gewoon een zondag is, maar uiteindelijk toch wel heel bijzonder is. 

Het begon met opstaan, dat is al een gave als me dat lukt binnen een bepaalde tijd, dat ging goed.
Rustig naar de sportschool om weer eens te ervaren dat een 50+ er echt nog wel wat kan, zoals bepaalde jongere oud leerlingen toch nog ff voorbij te streven met dat wat we moesten doen.

De opdracht was leuk, werd er gezegd, nu verschil ik nogal eens met Nathalie over de opvatting leuk, nu dus ook.

Het begon met een aantal keer touwtje springen. 50 keer, mijn sportmaatje moest dan in de squat staan en wachten tot dat ik klaar was, daarna 40 keer uiteindelijk naar 30 keer maar dan moest je in de plank staan.

Daarna kwam de grote opdracht, 7 rondes volop aan de bak, en als je stopte tijdens een oefening moest je 10 burpys.. en als er iets is wat je niet wil zijn dat wel de burpys. 
Dus ja je gaat dan wel.

Eigenlijk was het schema simpel, 10 keer opdrukken (met een mooi woord push up, met een ander woord, minder netjes, hopen dat de vogels dood van het dak vallen) 15 keer sit-up, 20 keer squat, 25 keer, dippen, 30 keer touwtje springen 25 keer lunches, 20 keer superman, en dat voel je je echt niet bij ronde 3, 15 keer boxjumps en dan 10 keer een gewicht boven je hoofd,

Dit 7 rondes lang in een half uurtje.. nou ik kan je zeggen je weet het, je doet het maar je vloekt wat af, zeker als je bij dat ellendige touwtje springen inderdaad dat touwtje aan je voet blijft hangen en dat je dus die ellendige 10 burpys moet doen... kortom ik ben gekomen tot ronde 6 en een half bij de lunches was de tijd op

Zo blij dat we mochten opruimen en ik naar huis kon. Even napraten met mijn sportmaatje en de andere van de groep, om naar huis te gaan. 
In mijn geheugen stond al heel lang het recept van avocado met ei erin, en dat opwarmen in de oven en er dan van genieten. Ik had me dus al voorgenomen dat gaan mijn lunch worden op zondag. na de lunches is er geen betere lunch te bedenken. 

De zon scheen, dus ik hem meteen de avocado gevuld met een rauw ei, en dit in de oven gezet, daarna het balkon zomer klaar gemaakt, dus de stoelen uit de hoes, de tafeltjes neergezet, daarna nog bezig met het huiswerk voor de animatie cursus, en dat is lastig als je al weet dat je niet kan tekenen, maar het wel moet doen, ik hoop maar het beste ervan.

Daarna kwam er een wat vreemde lucht uit de keuken, dus ik kijken en ja hoor, wat ik nooit vergeet, nu dus wel.. ik had mijn schootkussen dat zo leuk gevuld is met piepschuimen balletjes vergeten van de oven te halen, dus ja dat was gesmolten, gelukkig dat ik keek, en zag meteen dat het ei in de avocado inderdaad gaar was. zo gaar zelfs dat het bovenstaand plaatje van deze blog, niet eens in de buurt komt.  Het ei was gewoon een soort van rubberen bal geworden. Maar ja wij zijn zuinig dus ja heerlijk op het balkon zitten eten.. wat een genot dat de zon net niet fel genoeg is maar wel dat je toch buiten kan zitten heerlijk

De rest van dag, lekker niets gedaan, wat gerommeld in huis, wat films gekeken, om in de avond lekker naar de film te gaan in het film huis.. waarover morgen meer, over welke film en met wie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten