woensdag 6 april 2016

animatie


Op aanraden van mijn leidinggevende kreeg ik de tip om eens te kijken
op de site van de vernieuwde VMBO omdat daar prachtige cursussen worden aangeboden en 
waar misschien wel iets bij zou zitten wat ik erg leuk zou vinden om te doen. 
Met mijn impulsgedrag meteen gaan kijken en ja ik zag de cursus animatie maken. Dus nadat ik overleg had gehad heb ik me ingeschreven bij deze cursus. 

Natuurlijk is het altijd zo dat ik dan er enorm veel zin in heb, maar dan moet ik en denk ik.. ach gatver waarom luister ik niet naar mijn tweede stem die pas komt als het zover is, dat ik er dan toch geen zin in heb. Dat gedoe weer, weer leuk doen, weer opletten, maar goed we gaan dan toch trouw.

Dus ik in de auto naar Amsterdam, de weg ernaar toe was rustig en dat vond ik al heel wat zeker omdat ik er, dank zij Tom tom en dat ik er naar luisterde, ineens was. Dan nog even twijfelen voor ik naar binnen zou gaan, maar ja het moet. Ik rij niet voor niets dus gaan. Bij binnenkomst was er een heel blije dame die helemaal blij was dat er mensen kwamen, maar goed dat hoort er ook bij denk ik dan. Dus ja we gaan. Meteen 4 mede cursisten ontmoet, die samen op dezelfde school werken uit Tilburg, waar dus geen contact mee te krijgen was, omdat ze heel duidelijk alleen maar over hun eigen school praten en niet eens vragen naar de mijne, ik kwam er ook niet tussen omdat ze dus geen opening boden tot contact. Dus ik heb geobserveerd wat ik altijd ook erg leuk vind. Dus dat heb ik maar gedaan. 

Uiteindelijk konden we eten, dus we kregen een paar prachtige broodjes met drinken, en daarna begon de cursus. 
Bij de inleiding dacht ik, o nee, de geschiedenis van de animatie, daar kom ik niet voor, maar om eerlijk te zijn, het is gek, terwijl ze zo aan het vertellen was, waren er ineens zomaar 2 en een half uur om, boeiende filmpjes, boeiende dingen om even te doen,. het uitpakken van een animaties studio box, die we kregen als cadeau. Zo grandioos, dat ik me meteen afvroeg hoe kan dat nou, ik betaal 55 euro, okey de school dan, we krijgen een box van 17,50, twee broodmaaltijden van 10 euro in totaal, twee grote werkboeken a 15 euro per stuk en okey dat is minder huiswerk.. daar ben ik dan niet zo van. 

Natuurlijk kregen we ook een prachtige stopmotion te zien en deze vond ik grandioos ik heb vreselijk gelachen daarom zet ik er hier maar even een linkje naar toe

Maar al gaande de avond werd ik enthousiast, de groep bleef een samengeraapt zooitje wat geen connectie had, maar goed het is nog maar 1 keer maar het was toch leuk..

Dus ik heb nu huiswerk, een storyboard maken voor een reclame voor een reisbureau een animatie strip en een flipboekje, en aangezien ik zo vreselijk slecht ben in tekenen moet ik maar ff bedenken wat ik ga doen. maar ik heb er wel zin in om zo aan de slag te gaan. dat zeker.

Kortom het is geweldig leuk om weer eens een cursus te volgen en ook mezelf weer tegen te komen in dat ik geen zin heb maar dat ik dus er wel van geniet.

heerlijk

deze box kregen we dus
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten