dinsdag 5 april 2016

psychose

Afgelopen maandag had ik een bijscholing over Psychose. Ik moet zeggen dat ik het een boeiende middag vond. het was een inleiding via een film. Helaas was diegene die de cursus zou verzorgen ziek, door de griep geveld, dus moest er een noodoplossing komen, hoe deze middag in te vullen.

Het meest bijzondere vond ik wel dat dit een film was die in een vorm van een verhaaltje de kenmerken van een psychose liet zien, maar ook dat het een eigentijdse film is.
link naar de site van de maker van de film en ook een trailer van de film

Ik vond het op een gegeven moment wel langdradig worden en verloor dan ook mijn aandacht.
Het is natuurlijk wel een grandioos goed idee om op deze wijze een psychose onder de aandacht te brengen maar het haalt het net niet voor mijn gevoel

Wel heb ik inwendig heel erg gelachen toen er in beeld stond : " ervaringsdeskundige in opleiding" waarbij ik, met mijn kromme gedachten, meteen dacht oh ze gaan die jongen in een psychose brengen om hem te laten ervaren wat een psychose is om daarna trainingen te kunnen geven.
Dat zal wel niet de bedoeling zijn neem ik aan.


Ik vond het jammer dat het programma wat werd geboden, in de officiele vorm, ineens was veranderd in een filmpje en een discussie, mede omdat er was verteld dat er ervaringsdeskundigen aan het woord zouden komen, (dus mensen die zelf een psychose hebben gehad) en ik zou graag willen weten wat wij moeten doen als we een leerling tegen komen in een psychose, maar helaas is dat niet verteld.

Ik kan niet zeggen dat het zonde van mijn middag was, nee want ik heb vriendin Elizabeth gezien en kortstondig bij gepraat, dus dat was prima, maar vond het wel jammer, dat na de film een discussie ontstaat, waarbij dus ineens mensen allemaal gaan vertellen over wat ze zelf hebben meegemaakt aan begeleiding van een persoon in een psychose, en dat was voor mij niet zo leerzaam, mede omdat ik juist in het traject zit dat ik een leerling kan tegenkomen die in een psychose zit, zoals laatst, en ik dan wil weten wat ik moet doen en hoe ik het moet doen.. Dat miste helaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten