vrijdag 8 april 2016

een bewogen vrijdag

Wat een bijzondere dag had moeten worden, een veel bewogen vrijdag, omdat het de laatste dag was van de vierde klassers op school. Traditie getrouw gaan ze dan een stunt uithalen en afscheid nemen van de docenten. 

Een week van te voren kregen we al een mailtje dat we als docenten om 13.00 op het plein werden verwacht met de leerlingen en dat de leerlingen ons wilden bedanken voor jaren plezier op school op een ludieke wijze.

Altijd in voor een geintje, maar toch ergens gaat toch het stemmetje van deze docent fluisteren en zegt, als dit maar goed gaat.

Aan de koffietafel in de personeelskamer waren er al heel veel speculaties, dus we hadden een vermoeden wat er zou kunnen komen. maar ja dat is nog niet alles, je weet het niet zeker, dat is ook het spannendste natuurlijk je weet niet wat er gaat komen.

De groep van DC inschattend verwacht ik wel iets ludieks maar niets dat niet leuk is voor docenten, mede omdat ze een top jaar hebben gehad aan het eind van het jaar.
( later hoorden we dat ze het plan hadden om de docenten eerst op te sluiten in het fietsenhok en dan met waterpistolen te beschieten en daarna met elkaar, met de leerlingen in de aula samen een soort van feestje te hebben, wat natuurlijk erg leuk  zou zijn geweest)

Om 11 uur ging het brandalarm af, wat al bijzonder is, want dat zouden we niet doen, de leerlingen zouden om 13.00 via een telefoon een melding maken dat we naar het plein moesten met elkaar.  Dus ik heb mijn ln3 klas begeleid naar buiten en zag het al gebeuren..... dit was niet dat wat men bedacht had als stunt. Je zag een aantal vierde klassers beduusd staan te kijken, het huilen stond ze nader dan het lachen. dit vind ik zo jammer dan, ze hadden iets leuks bedacht maar dat gaat dan mis.

Gelukkig heeft het mt besloten om de leerlingen naar huis te sturen, maar de vierde jaars zijn de school in gehaald om te horen wat er is gebeurt en hoe dat is gegaan.

Tijdens de speech ben ik  met een paar collega's maar begonnen met het vegen van de aula, dit omdat ik vind dat je dat gewoon moet oppakken met elkaar als team. Dus terwijl de speech gaande was was ik aan het vegen.  Na de speech kwam een leerling maar mij toe en zie mees geef mij de bezem maar ik ga vegen want ik heb hier meel gegooid en ik wil niet dat u mijn zooi opruimt. Zo gaaf vind ik dat dan. Ik bedacht me later, ik heb het goed gedaan met die gasten, omdat ze niet willen dat ik het schoonmaak telkens als ik een bezem pakte, werd hij door een andere leerling afgepakt, want zij gingen het doen. Ik vind dit toch een kado en een mooie  kroon op het lesgeven aan deze gasten.

Na afloop, naar de sportschool om heerlijk te kletsen met mijn sportmaatje en samen erg lachen ook.

Lekker nog even na de kringloop om even niets te halen wat ik nodig heb, maar wel dingen mee te nemen die ik dus ineens onmisbaar vind in mijn huis, waar laat een mens zijn troep.

In de avond, naar eerst erg intelectueel bezig te zijn geweest, Met het mes op tafel en Twee voor 12, te hebben gekeken, heb ik gekeken naar Holland got talent.... Ik had wederom verwacht dat we weer Gordon zouden zien, DAn en Chantal en Robert ten Brink, maar nee dus, Wel was er Gordon, wel was er Chantal en Dan. Maar aangevuld met Angela Groothuizen, ik ben zon fan van die vrouw, die zo mooie dingen kan zingen maar die ook de humor heeft waar ik van hou, zeker haar verhaal na het zien van een geweldige danser, dat ze dan zegt dat ze dat niet eens red met de yoga, wat ik ook heb, ik zie het gebeuren.... een jongen die op 1 hand staat en dat zonder moeite schijnt te doen, geen zweetdruppel te bekennen, terwijl ik nog steeds opzoek ben naar hoe ik mijn schaambeen naar binnen moet kantelen en mijn stuitbeentje moet optrekken.... ik ben het spoor al bijster, dus ben dan ook maar gestopt met de yoga.
Daarnaast Johnny de Mol als presentator in plaats van Robert, wat een aanwinst, ik had hem nog nooit gezien in deze rol maar wat een pracht mens, wat een warm hart maar ook zo goed met iedereen, een gave, hij weet precies de juiste dingen te doen met de kandidaten, zoals hij een klein meisje van 7 helpt en begeleid en hoe hij daarna met dat kind praat, zo grandioos. Ik vind ineens Holland got talent. tig keer leuker door Angela en Johnny.. zo prachtig nu,. ik zit de komende weken op vrijdag aan de buis gekluisterd te kijken naar Holland got Talent .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten