donderdag 7 april 2016

ff een ijsje halen bij de Mac

Gisteren had ik mijn kanjers van  ln3. Dit is een hele bijzondere groep leerlingen die soms goed meewerken dan weer niet, het ligt zo vaak aan hun stemming of bui. Al een paar weken waren we van plan om naar buiten te gaan, om samen naar de Mac te lopen en daar wat te eten. Ik vind dit een goed iets, ik wil dat ze leren bestellen maar ook dat ze dat durven. Ze hebben altijd wel grote monden maar dan zie je soms hoe klein ze zijn. 

Lopend naar de Mac, blijven er altijd een paar achter je, die lopen dan wel mee, maar willen dan stiekem roken etc, ik denk heel vaak ze zijn 18 laat ze maar, heeft geen zin daar me druk over te maken.

Rustig al pratend liepen we naar de Mac, waar ik dus eerst ff heb afgewacht of ze toevallig zelf geld bij zich hadden, maar dus in totaal 80 cent, Vind ik zo bijzonder, ze willen wat, weten al weken dat we dit gaan doen maar hebben geen geld, dus dacht ik weet je wat, ze mogen van mij een ijsje die ik dan betaal, was maar een euro en ach het is ook goed voor ze, maar ook voor de band.  Dus ze mochten die bestellen, maar dat vinden ze lastig.

De eerste durft het en doet het dan ook wel, en besteld heel stoer een ijsje, maar de rest zegt meteen, ja het zelfde, geweldig vind ik dat. Ik moet er wel om lachen.


Daarna gingen we dus even buiten staan om te ontdekken dat het regende, regende, dat we allemaal zeiden, hoe komen we terug naar school, vooral hoe komen we droog naar school

Nou dat lukte uiteindelijk wel, de bui werd minder en dus konden we met stevige pas naar school om daar op te tijd te zijn.

Het was weer geweldig met die gasten, ze lopen leuk mee, we praten leuk en genieten daarvan
en ach dat 10tje voor een ijsje is ook geen probleem, zij en ik genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten