zaterdag 2 april 2016

twister

Dwalend bij de kringloop kom je soms ineens de meest leuke dingen tegen, ik kijk altijd met de ogen van mezelf maar soms door de bril van spullen voor mijn lessen. Zo ook dit keer, ik dacht ga even kijken en meer niet.. nou dat ging dus mis.

Ik zag het al meteen  het spel Twister, een spel waarvan ik het bestaan ken, maar nog niet zo goed weet hoe het werkt, dus dat heb ik eerst ff bekeken op de doos en dacht meteen dit is een leuk spel om te spelen met de leerlingen van de ISK.
Dus dat spel gekocht voor nog geen 3 euro en het was nog compleet ook.

Dus bij ln3, de groep van de 17/18 bijna 19 jarigen heb ik het afgelopen donderdag uitgeprobeerd, wat heb ik gelachen met die gasten, zij ook met mij, we hadden dikke lol om van alles en zeker om wat er gebeurde, hoe sommige jongens stonden in houdingen die ze niet eens kenden. maar vreselijk gelachen met elkaar.  Aangezien het aansloeg bij deze gasten, dit is vaak mijn graadmeter, als het bij hen werkt werkt het ook bij de lagere klassen, dus vrijdagochtend nadat de leerlingen prachtige stukjes hadden gespeeld zijn we begonnen met het spel twister.. ik heb weer zo gelachen met ze, wat zijn ze lenig en wat zijn ze in voor dit spel. Ze leren er natuurlijk ook veel van, zoals de kleuren noemen, de termen links en rechts en noem maar op maar ook raken ze elkaar op een speelse wijze aan. geweldig.

We lachen ons echt helemaal de krampen met dit spel. omdat ze onmogelijke houdingen staan maar ook omdat ze dus zelf de meeste lol hebben zowel van het kijken als van het doen. 

De ln 3 groep kwam binnen, die liepen wel wat moeilijk, ze bleken spierpijn te hebben van de les van donderdag de twisterles, geweldig dit. 
Ln 1 werd ook helemaal fanatiek, ik heb zo gelachen met ze, ook om ze hoe ze staan, hoe fanatiek ze worden heerlijk.

Ik ben nu nog op zoek naar een tweede spel, omdat ik dan ze in twee teams tegen elkaar kan laten spelen, dat lijkt me helemaal geweldig.

Kortom de aankopen bij de kringloop was ook dit keer weer een groots succes.

1 opmerking:

  1. en een goede oefening om de kleuren te leren!
    ik heb ook twister in de kast liggen en dikke pret gehad in het handvaardigheidslokaal!

    BeantwoordenVerwijderen