maandag 25 april 2016

verkeersborden

afgelopen donderdag was het heerlijk weer. Dus mijn ln3 groep waren er meteen voor als we naar buiten gingen. Dus ik heb snel wat bedacht om te gaan doen, wat als gevolg had dat ze een pen kregen een papier en dat we dan gingen kijken bij verkeersborden. Als ze een bord niet begrepen of kenden moesten ze hem tekenen en dan gingen we in de les daarna deze bespreken, als ze hem hadden opgezocht op internet. Tenminste dat was de bedoeling. Maar de wandeling was zo leuk en zo grappig dat we daar niet aan toe zijn gekomen.

We begonnen met een bord waarop een man met een kind stond dat liep, waarop ik dus vroeg wat deze betekende. Nou het antwoord was meteen duidelijk, dat ze hier mochten wandelen. Ik stelde natuurlijk de vraag, of ze hier ook zonder kinderen mochten lopen, en of ze hand in hand moesten lopen. Mijn leerling uit Indonesie, kan zo heerlijk hard lachen en dat deed hij dan ook, geweldig. Wat een lol heb ik met ze gehad.

Daarna zijn we zo door het park gelopen naar de rotonde om daar de de borden te bespreken die ze tegenkomen en het is heerlijk om te merken dat ze heel veel borden herkennen en weten wat ze inhouden. Daarnaast is het heerlijk om samen te lopen en wat te praten over van alles en nog wat. Gewoon gezellig dus. 

We kwamen uiteindelijk bij een bord, die oranje was met een pijl omhoog. dus ik zo tegen mijn leerling uit Somalie, of hij ook wist dat dat het verkeersbord was wat ons naar hemel wees.. Hij viel bijna op de grond van het lachen, omdat hij wist dat het betekende dat je rechtdoor moest gaan. Het was zo gaaf met die gasten weer, lekker buiten en praten en daarbij ook nog werken met kennis die ze kunnen gebruiken als ze straks voor hun theorie gaan, maar ook dat ze in hun eigen vertrouwde omgeving dit kunnen doen.

Ik geniet van dit soort spontane lessen met die gasten, heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten