dinsdag 26 april 2016

wel of geen slecht zicht... en zomerbanden


Vandaag was een dagje waarin veel moest gebeuren, ik moest eerst de winterbanden laten vervangen. Hoe dubbel kan het zijn, met je auto naar de garage door een dikke winterse hagelbui om daar te zeggen ik ben er klaar voor kom maar op met de zomerbanden... waarop ik meteen al zei, dat ik dat wel heel bizar vond nu...Zij dus ook. De grap werd dan ook meteen gemaakt dat ik ook een andere keer kon terugkomen...

Gelukkig ging het snel en zaten mijn banden er zo weer onder kon ik met mijn auto nog snel even langs mijn huis, een kort bezoekje aan het toilet om daarna aan missie twee te beginnen van deze dag, namelijk naar Vision in Amsterdam.

Ik weet al vanaf mijn 12de dat mijn linkeroog slechter is dan mijn rechteroog. Dus aangezien , ik geen bril draag, geen lenzen draag, alles echt geprobeerd, maar een bril staat mij niet, heb ik geen neus voor, en lenzen ik ben te slordig en ik vind het zon gedoe voordat ik ze in mijn ogen krijg.... dus ach dacht ik laat ik eens gaan kijken in hoeverre ze het kunnen laseren.

Ik weet nog dat mijn linker oog op mijn 12de min 2 waren, dus dat was best veel, mijn rechteroog echter was min 0,25, dus ja toen ik op mijn 27 bedacht dat het toch weer tijd werd voor lenzen, kreeg ik er eentje voor mijn linkeroog.. omdat die inmiddels was verbeterd, naar -1.75, door niets te dragen werden mijn ogen beter bleek, want mijn rechteroog was helemaal goed.

Vandaag dus naar Vision in Amsterdam, vond het best wel spannend omdat het ondanks dat het een kleine ingreep is, is het wel zo dat er iets met je oog gaat gebeuren. Ik was dan ook meteen al heel duidelijk dat het alleen om de linkerkant ging en niet om rechts. Aangezien ik vanaf mijn 27ste dus niets meer heb gedragen aan lenzen of bril, en dus ook niet meer gemeten ben, werd alles toch een keertje doorgemeten.. Tot mijn stomme verbazing bleek mijn linkeroog weer verbeterd te zijn, die zat nu op 1,5, dus weer een heel stuk beter geworden.  Mijn rechteroog was nog steeds helemaal goed, dus het was 0. Kortom nu was het de wijsheid die om de hoek kwam kijken. Aangezien ik nog steeds geen leesbril nodig heb, zoals sommige vrienden van mij, die tocht wat jaartjes jonger zijn dan mij, kreeg ik een eerlijke en oprechte uitleg van de behandelende arts.

De uitleg was simpel, op het moment dat ik mijn oog laat laseren moet ik aan de leesbril, als ik niets doe heb ik eigenlijk van nature het effect wat ze ook bereiken met een laser behandeling, dus het heeft voor mij geen enkele meerwaarde, sterker nog ik ga er zeker op achteruit.

Nadat ze me liet ontdekken wat het gevolg zouden zijn van laseren voor het lezen, terwijl het nu goed is, al moet ik bekennen, op het moment dat ik hoorde dat ik dan aan de leesbril zou moten, en dat wil ik gewoon niet, was ik al klaar, had ik de keus al gemaakt om het niet te doen.  Maar door een paar proefjes werd het voor mij duidelijk dat ik het dus niet moet gaan doen.

Ik vond het zo gaaf en zo eerlijk dit advies van haar, maar ook dat ze eerlijk zijn, kortom ik kan deze kliniek in Amsterdam helemaal aanraden als je je wilt laten laseren. Daar komt bij dat ze ook nog een onderzoek heeft gedaan met betrekking tot staar etc en dat is gelukkig ook niet aan de hand, kortom ik heb goed zicht en kan goed lezen.

Daarna terug naar huis met de bus, de metro, de trein, om met de auto naar de sportschool te gaan, om even lekker de dag af te ronden zodat ik vanavond heerlijk thuis kan blijven..

Nu is het dan echt vakantie, al sta ik woensdag vroeg op, ik wil namelijk even over de vrijmarkt bij mij voor de deur, om de verkleumde kindertjes te zien....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten