donderdag 31 maart 2016

Stef Bos Een sprong in de tijd

 Vanavond met vriend Ivan, vreindin Lisette en nog andere vrienden van Ivan, naar de geweldige voorstelling geweest van Stef Bos.
Die man en zijn band, zo geweldig, ze zijn zichzelf, dragen geen bijzondere kleding, gewoon hun daagse kloffie, en het enige wat ze willen is muziek maken , en dat doen ze, dat maken ze. Prachtige teksten en prachtige liedjes.

Uniek van hem, hij verteld dat hij 25 jaar in het vak zit, en dus maar een show heeft gemaakt van 25 jaar, het jaar dat Papa doorbrak, 1991 en liedjes uit 2016, zodat hij het begin en daar waar hij nu even samen pakt uit de liedjes van toen en van nu, en niks niet tussen door. Prachtig geen overzicht, maar wel de liedjes die er toe doen. zoals natuurlijk Papa en natuurlijk Is dit nu later.. prachtig wat die man kan, hij had bewegende lampjes op het podium, pas aan het einde van de show, hoorde ik dat die lampjes gedurende de hele show op en neer zijn gegaan, ik dacht nog even dat het aan mijn ogen lag, maar ik denk dat ik zo gegrepen ben door de show en zijn verhalen en zijn liedjes, dat ik dat gewoon niet gezien heb wat een groots compliment is voor deze man.. omdat het zo bijzonder is.  Kortom een prachtige avond met mooie liedjes en daarnaast waren en ook nog veel collega's en andere bekenden in de zaal wat het toch ook weer erg leuk maakt.
Een aanrader deze show.
een prachtig lied uit zijn show
Kan het niet alleen


(Intro vanuit het theater)
het is alweer vijfentwintig jaar geleden dat Stef Bos doorbrak met het album ‘Is Dit Nu Later’, met prachtige liedjes als ‘Papa’ en ‘Wodka’. Het was het moment waarop hij een huwelijk aanging met het theaterpubliek.
Bos reist in zijn nieuwe theaterconcert met vier kompanen door de tijd, een tocht van een kwart eeuw in woord en muziek. Het wordt een voortdurende afwisseling van oude en nieuwe songs, met de nieuwe cd ‘Kaalvoet’ als vers wapenfeit. Een sprong in de tijd dus. “De zanger ontpopt zich wederom als een romantische ziel die de paradox omarmt en zowel de schoonheid als de waanzin van de wereld ziet.” (De Telegraaf over zijn vorige cd ‘Mooie waanzinnige wereld’)
tekst en zang: Stef Bos • band: Steven Cornillie, RenĂ© van Mierlo, LenĂ© te Voortwis en Martin de Wagter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten