dinsdag 22 maart 2016

functioneringsgesprek

Elk jaar weer komt het een keer, dat weet ik, dus ik was niet zo verbaasd om de mail weken geleden te ontvangen dat ik vandaag, de eerste echte dag van de lente, mijn functioneringsgesprek zou krijgen. 

Het voordeel is dat je dan even in alle rust en kalmte met je leidinggevende kan praten, maar ook dat je wensen aan kan geven en dingen kan bespreken waarmee je kan aangeven wat je graag anders zou willen.

Het grote nadeel is dat je een formulier moet invullen. jich, wat je heel veel uren kost, omdat je alles uitgebreid moet benoemen en vooral duidelijk moet zijn.. ik ben er niet van, maar het moet. Dus op een aantal zondagmiddagen zit ik te ploeteren en te bedenken wat ik wel en wat ik niet vind. Wat ik wel en niet doe etc, kortom ik ben heel druk met van alles en nog wat, maar het moet. Het is uiteindelijk gelukt. Dus ik heb het meegenomen vandaag. 

Gelukkig heeft mijn unitleidster het zelfde als ik, het is leuk dat formulier, maar het levert meer op om met elkaar gewoon echt te praten aan de hand van andere punten. Dus dat hebben we gedaan. Een heerlijk gesprek waarin van alles langskwam. Het begon natuurlijk over hoe het met ons gaat, natuurlijk was ik trots dat er toch wel 8 kilo af is al denk ik stiekem dat het wel eens 10 kan zijn maar ja dat kan ik niet hard maken, dus ik hou het op die keurige 6 volgens de weegschaalweegmoment. vanaf dat ik na 3 weken dieeten pas weer op de weegschaal stond.

Daarna gesproken over mijn scholingen en ik zou heel graag aan de slag willen als begeleider van nieuwe docenten en van mensen die stage komen lopen. Lijkt me zo leuk en ook verrijkend voor mijn functie als drama docent maar ook als counselor. Dus daar ga ik me de komende jaren erg in verdiepen.

Daarnaast wil ik heel graag natuurlijk ook meer leren op het gebied van mulitmedia, waar de leerlingen dus meer gebruik kunnen maken van hun i-pad etc Dus dat is iets wat ik ook hoop te leren.

Na afloop was ik helemaal blij, het gesprek ging goed en het voelde zoals altijd goed
en wat is er nu heerlijker om te horen dat je goed functioneert daar ben ik dan weer een hele dag blij mee.. totdat ik hoorde over de aanslagen in Belgie.. dat maakt dan meteen wel het nodige stuk bij mij.. maar hoe dan ook, zoals ik steeds zeg, ik laat me niet afschrikken of bang maken, ik ga ook geen mensen haten.. ik zie het aan en hoop dat ooit dit oplost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten