dinsdag 8 maart 2016

bizonder

Soms zomaar ineens komen er dingen op je pad, waarvan je later pas beseft hoe groots dit is, hoe bijzonder dit is. Daarom maar een keer een stukje over mijn Flarden.

Veel mensen hebben al gelezen dat ik ooit zomaar begonnen ben, zie op mijn site, www.flarden.nl, bij de bundels en dan helemaal onderaan over de achtergronden bij de bundels, daar staat per bundel uitgelegd hoe de bundel is ontstaan, maar ook extra info over hoe het tot stand komt.

Afgelopen maand was een heftige heen en weer geslingerde maand door mijn emoties. Een goede vriend die zijn baan verloor, een goede vriend waarvan zijn relatie zomaar ineens op hield, terwijl hij nog dacht dat het een relatie was die goed ging. Het overlijden van de man van iemand van de sportschool. Een jaar bijna na dat na het overlijden van een goede vriendin van mij, kortom het was shoppen en hoppen door de emoties. Wel erg bijzonder ook, mede omdat het mij dan raakt en ineens komen er tig flarden op papier. De afgelopen vakantie heb ik zoveel geschreven, dat ik dacht is die bron nu nog niet uitgeput. Momenteel zit ik zo dicht bij mijn emoties dat ik soms alleen al bij het bekijken van een foto een flard voel opkomen, die voel ik ontstaan en hij is er, ik schreef soms meer dan 25 op een dag, dezen zal ik gedosseerd plaatsen op mijn website van Flarden, en af en toe zal ik ze plaatsen op de site op facebook, Al heb ik me voorgenomen om te proberen, als het me lukt elke zondag eentje te plaatsen en niet meer in volstrekte willekeur, dat is ook niet nodig ik kan uit genoeg flarden putten.

Opvallend is dat mijn site op facebook, Flarden, inmiddels gigantisch goed bezocht word, meer dan ik ooit had verwacht, wat me ook gelukkig maakt, mede omdat ik hoop dat mijn woorden mensen raken, maar ook dat ze dus mensen tot steun zijn, soms een stukje herkenning geven, wie weet soms zelfs er voor kunnen zorgen dat ze door de herkenning hun gevoel wat beter kunnen begrijpen of juist ze een plek kunnen geven.

Gisteren, contact met een vriendin, die ik jaren niet meer had gesproken, eindelijk kon ik de flard die ik had geschreven aan haar geven via de berichten. Mooi vind ik het dat het dan toch mensen raakt, dat ze het zo diep raakt dat ze weer even bij de emotie komen. Geweldig vind ik dit.

Daarnaast is het bijzonder dat ik toch veel dingen schrijf en doe, dat ik dit mag en kan doen, het komt op en ik schrijf het op, misschien niet altijd het beste nederlands maar wel zo dat ik er zelf blij van word, en gelukkig heb ik een prima vriendin die de boel controleert en corrigeert. \

Inmiddels ben ik met bundel 12 bezig met de prachtige titel "Aan de achterkant van de schaduw", 
een bundel met wederom de flarden van de afgelopen twee jaar, maar ook met wederom twee kerst verhalen.

Ben inmiddels ook aan het bedenken of ik een kerstbundel wil maken, maar daar twijfel ik nog over, de kerstverhalen zijn er, er zijn flarden maar ik weet nog niet of ik het genoeg vind, of het inderdaad de moeite waard is om dit te maken. ik over weeg.

Kortom op het gebied van Flarden gebeurt er een hoop, en ik geniet, zeker van alle mooie reacties die ik krijg op diverse manieren....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten