zondag 6 maart 2016

lente in aan tocht

Het was al in de loop van deze week duidelijk, ondanks dat het soms nog vriest, ik nog moet krabben, okey ik spuit ruitenontdooier op de ramen en dat gaat lekker snel, kan ik er niet meer onderuit.

Het is licht als ik de deur uitloop naar mijn auto, voorzichtig hoor ik al wat vogeltjes lekker zingen, de aankondiging van de lente. De voorbodes zijn ook al gezien, de narcissen die weer te koop zijn, bossen vol, de sneeuwklokjes die in bloei staan, en natuurlijk zie ik ook dat het weer, ondanks dat het koud is, mensen opener lopen.

Dit alles bij elkaar opgeteld, mede omdat de pindakaaspot met vogelpindakaas, de vetbol, de plaat met vogelvet, bijna op is, leek het me een goed begin, om de lente te ontvangen, dit maar te gaan opruimen. Iets nieuws ophangen vind ik niet zo geweldig, dus het is goed om het nu te laten verdwijnen in de kast. 

Er vanuit gaande dat er geen sneeuw meer zal vallen, besloot ik dus al om maar gewoon lekker op te ruimen, alles in de bergkast, nadat ik het natuurlijk keurig schoon heb gemaakt.

De vogels die bij mij op bezoek kwamen, zijn het er niet mee eens dat het weg is, dat blijkt wel in de vertwijfelde blik die ze op mijn raam werpen. Daar waar eten te vinden was, is nu niets meer te vinden.. het is weg en op.

Inmiddels heb ik wel mijn houten vlonder schoon gemaakt, als dank voor het verstrekken van gratis voedsel, laten ze met plezier hun verteerde resten achter op de vlonder. Dit vind ik wel wat minder aardig maar ja, het zijn vogels...

Even snel naar de vernieuwde Bosrand geweest in Alphen aan den Rijn, wat een groot complex is het geworden, en wat is het mooi geworden maar wat ongezellig is het ineens. groots, ruim en niet meer knus, maar ach, zo vaak kom ik er ook niet dus het is prima. Tenslotte hoef ik er niet te wonen.

Dit ging allemaal nog even na de Crossfitness wat dankzij  Nathalie weer een feest is, en ik nu al weet dat ik waarschijnlijk weer spierpijn in mijn kuiten heb, maar goed dat is te overleven, een week.
Het was een prachtige les, met een soort van circuitje. Ik ga niet alles vertellen maar in totaal 3 keer 12 minuten intensief trainen en dan dood gaan, omdat je echt niet meer kan.. wonderlijk is dat eigenlijk.
Heb er wat mos gehaald voor op mijn balkon en nog wat leuke narcissen, want de lente is in aantocht en dat gaan we groots aanpakken.. heb er namelijk zin in..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten