donderdag 10 maart 2016

Vandaag was rood....

Er zijn dagen die verkeerd beginnen en die dat een hele dag volhouden, maar het lost uiteindelijk wel op. Vanochtend, ik was gelukkig op tijd, kwam ik tot de ontdekking dat mijn lampje van de accu, weer eens rood uitsloeg, toen ik natuurlijk net op een stuk weg reed, waar ik niet aan de kant kon. Dus dan maar doorrijden naar de garage, een heel stuk verder op. Tijdens het rijden, ging ik remmen en ja hoor, nog een lampje aan, van het remsysteem.. Ik krijg het dan Spaans benauwd, sterker nog, ik zak acuut in de depressieve houding en bedenk doem scenario's waar een Emo jaloers op zou zijn. Vandaag, juist vandaag, komt het niet uit, zo veel te doen, en om half 4 naar de tandarts omdat mijn kies is afgebroken en ik voor de controle moet, en dan geen auto, hoe moet dat dan. Hoe kan ik alles regelen, morgen is ook al zon volle dag, kortom alles komt langs.

Dit heb ik niet vaak, kijk als er 1 lampje brand denk ik ach vervelend komt weer goed, maar zodra er meer branden dan krijg ik toch wel een beetje een paniekerig gevoel. Gelukkig wilden ze bij de garage er wel direct naar kijken, dus kon ik met een gerust hard naar mijn werk, en schrik niet, zet je schrap op je stoel ik kon een ding op twee wielen lenen, waarmee ik met trapkracht, van eigen lichaam, van a naar b kon. Aangezien ik al laat was, heb ik dat ding maar aangenomen, ben op dat ding gaan zitten, ben gaan trappen en ja hoor ik ben bij B aangekomen. Moet wel zeggen al die opmerkingen dat het zo heerlijk is en dat je er zo lekker fris van wordt etc, kan ik nu weerleggen, ik lag klappertandend op het stuur, met mijn tong bijna bevroren aan het stuur, mijn haren, in de ochtend met heel veel enthousiasme gestyled kon ik over nieuw gaan doen, mijn ogen zorgvuldig tot ogen gemaakt, konden ook opnieuw in de revicie maar je hoort mij niet klagen, mijn auto word gemaakt . Om 10.00 heb ik gebeld en hij was klaar, ik kon hem om 12.00 halen, dus ik als een gek op dat ding naar de garage, om ten eerste zo snel mogelijk van dat akelige ding verlost te zijn en ten tweede om zo snel mogelijk weer gewoon mobiel te zijn.

Het was binnen 30 minuten gekeken. Nu is het een feit, ik ben om 15.15 uit, mijn afspraak bij de tandarts is om 15.3o. Dus meteen in de auto, maar zoals ik al schreef, vandaag was rood, en inderdaad, de brug is nog niet af dus ik moet helemaal om rijden, met als gevolg dat ik dus heel veel stoplichten tegen kom, die vandaag een rode golf hadden, dus voor elk stoplicht stond ik stil met af en toe dromers, dus dan stond je twee keer stil, of een 45 km auto, die maar niet opschiet. kortom gestresst, maar wel mijn tanden gepoetst voor al die stoplichten, was ik op een holletje mooi op tijd binnen. Dus dat was goed. Daarna ben ik snel even naar huis gegaan om even wat op te frissen om daarna naar het restaurant te gaan van school om daar heerlijk te eten. We hadden een prachtige maaltijd, namelijk een voorgerecht, mosterdsoep, daarna kreeg ik een speciaal gerecht, namelijk oesterzwammenshoarma met een broodje erbij en heerlijk knoflooksaus. en als toetje een banaan royal. Heerlijk weer dit eten, in het rode restaurant.

Het was een zeer geslaagde avond en erg gezellig weer. Kortom de dag die rood begon eindigde ook rood maar dan heerlijk rood

om zelf gemaakt oesterzwammen shoarma te maken is dit het recept

snij de oesterzwammen in reepjes,
snij een rode paprika in kleine blokjes
leg dit in een bak en doe er shoarmakruiden bij
dit laten intrekken.

In een hete pan op een hoog vuur bakken.
serveren met een knoflooksaus en twee pitabroodjes
heerlijk eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten