donderdag 17 maart 2016

Donderdag


Ach zomaar, omdat mijn collega's een training volgen, en dus de klassen die ik normaal gesproken heb, er niet zijn, ik dus zomaar een donderdag heb waarop ik veel achterstallig werk kan doen, maar waar ik ook meteen even orde op zaken kan zetten. Even weer rustig kan nadenken over een aantal dingen.

Gisteren eerst heerlijk gesport, daarna omdat het toch feest is, extra lang lekker alle opgenomen afleveringen van Arrow gekeken , iets later in bed dan normaal, om toch redelijk op tijd wakker te worden. De eerste twee uur had ik mezelf vrij beloofd ik mocht uitslapen. Dus om 6 uur was ik klaar wakker. Stijfkoppig als ik ben, blijf ik liggen want ik mag uitslapen om om half 8 brak van ellende uit bed te komen en te bedenken wat ik allemaal nog kan doen... en dat is veel.

Het begon met een uitgebreid ontbijt, een heerlijk shake van halfvolle yoghurt met banaan, lijnzaadolie en als extra een aardbei.. extra luxe. Daarna lekker thee en wat klooien ,wat achterstallige mail wegwerken, daarna snel de wekelijkse boodschappen gedaan om zo toch alvast dat van de middag te hebben weg gehaald.

Daarna lekker naar school, eerst een vergadering met Elizabeth over wensen en grenzen, wat zoals altijd efficient is en goed en leuk, dus dat ging heel snel. Mijn eerste les met mijn leerlingen van ln3, ik had bedacht we gaan een spel spelen, maar ze wilden wandelen in het bospark en dan even langs de kinderboerderij. Dus dat doe ik dan, het weer was lekker en tijdens het lopen krijg je heerlijke gesprekken. Op de kinderboerderij was het weer een feestje, omdat de dieren toch altijd bij de kinderen iets losmaakt, ze vertellen over wat de dieren bij hun thuis deden zo ook dat in Polen men cavias eet als lekkernij, ze kopen ze in de dierenwinkel en eten ze op.. Trouwens als je met een klas naar de kinderboerderij gaat van de isk, dan hoor je dat heel veel eten hier zomaar rond loopt, en dat ze dus bij elk dier wat ze zien wel een recept hebben. Heel erg culinair onderlegt.

Ik mocht na deze les een lesje draaien met een derde klas groep jongens van tc, dus ik had er zin in, zijn zulke gave gasten, dus ik aan de slag met dat spul. heerlijk, eerst roodkapje gespeeld, daarna zijn we het spel gaan spelen met de bal, een soort van fopbal, en uiteindelijk verboden te lachen.. het was wederom genieten met deze gasten maar eigenlijk is het dat altijd

Tussendoor even heel snel naar huis, nog wat laatste boodschappen gedaan en daarna de loodzware tocht naar de diëtiste, om me te laten wegen. Natuurlijk weet ik ook wel, dat mijn kleding ruimer zit, dat als ik een broek een uur aan heb, dat hij bijna op mijn knieën hangt, natuurlijk besef ik ook wel dat als ik me omdraai in bed dat ik dan niet meer wakker schrik van de klap van mijn buik op het matras omdat hij wat trager reageert omdat ik te snel draai en hij er achteraankomt.. Natuurlijk besef ik ook wel dat als ik nu een foto van mijn voet maak, dat ik dan niet meer eerst in allerlei vreemde kronkels moet gaan staan om niet dat buikje (zeg maar BUIK) op de foto te krijgen. Kortom er zijn wel signalen dat het goed gaat, maar eerst zien voordat k het geloof. Heel bewust ben ik niet op de weegschaal gaan staan tussen door, maar gewoon dit moment afgewacht. Dus ik ben gegaan. zonder lood in mijn schoenen, omdat het dan nog zwaarder op de weegschaal naar buiten komt. Expres de zelfde kleding aan als ik altijd heb bij het wegen, en dus vingerscrosst op de weegschaal Ik heb gehoopt op een 1 a 2 kilo eraf.. maar tot mijn grote verbazing vanaf dat ik weer gewogen heb, dan nog niet eens mee gerekend wat er al af was, toen ik net begon, de 4 weken terwijl ik dus toen al bezig was, er was nu ineens juist 6 kilo af.. plus de kilos die er al eerder af waren... Ik was erg blij. 1 doel is bereikt, nu op naar doel twee.. in totaal nog 10 to go.. dus dat moet lukken.

Heerlijk zoiets, liep meteen lichtvoetiger door het leven..  daarna gaan sporten, heerlijk, het voelde meteen alsof ik in een veel bredere t shirt zat. genieten dus. Na het sporten mocht ik weer eten in ons restaurant en dat was leuk, ik zat heerlijk bij onze leerlingen van de leerlingen raad en heb heerlijk met ze zitten te kletsen, genieten gewoon. Daarna nog een vergadering, wat was het weer een heerlijke dag.

Kortom het was een heerlijke zomaar  doordeweekse donderdag
maar heerlijk

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten