vrijdag 1 januari 2016

het heerlijke avondje was geweldig

 Ouderjaarsavond met de  mannen, was wederom een geweldige leuke avond. Vriend Frans was dit jaar de gastheer, en zijn hele huis was in de sfeer van gebracht met allerlei versieringen. Tevens stond er bij elk bord een boedhabeeldje, een mooi kaartje met een tekstje,  als welkom en met een prachtige tekst over de vriendschap die we samen hebben. Daarnaast hadden de Rick en Chris ook een klein kadootje meegeomen voor Frans en mij,  prachtige sterrenbril en tevens een heerlijke thee. De mijne ruikt zo heerlijk en sterk dat ik in de nacht terug naar huis dacht wat ruik ik toch steeds, zelfs in mijn keuken de late namiddag na het opstaan, rook ik deze geur, ik dacht eerst wat ruiken die oliebollen lang na, totdat ik mijn neus nog een keer op de witte thee legde en de geur binnenkreeg.. heerlijk. Sterk aromatisch deze thee.. een aanrader voor een ieder. 

Thuis had ik natuurlijk al de nodige voorbereidingen gedaan zoals, de oliebollen gebakken, mijn moeder al ver voor de kerst de opdracht gegeven om kniepertjes en rolletjes mee te nemen als ze komt, de traditie vind ik zo mooi, net als het verhaal achter de kniepertjes en rolletjes.  de kniepertjes eet je eigenlijk op oudejaarsavond, omdat het jaar zich al voor je ontrolt heeft, en dat je daardoor terug kan kijken op wat er allemaal is geweest, op nieuwjaarsdag eet je de rolletjes, al dan niet gevuld met slagroom, al dan niet zelfgemaakt of uit een kant en klare spuitbus, omdat het jaar zich nog helemaal moet ontrollen.. kortom het is heerlijk, zeker omdat wij alle vier zin hebben in een goed gevuld jaar, hebben wij de extra grote rolletjes extra goed gevuld met zelf geslagen slagroom, hoezo we gaan de calorieën in 2016 meteen de nek omdraaien.. we gaan nog ff genieten.

In de late namiddag kwam ik aan, Chris en Rick waren er al, dus ik heb snel mijn tas uitgepakt met de wensballonen,  met de partypoppers, met de reuzen sterretjes, en natuurlijk het toetje in de diepvries en koelkast, zo ook de oliebollen in een schaal, kortom het was snel geregeld.
De cadeautjes voor Rick en Chris op hun bord gezet, en de gastheer zijn cadeautje, speciaal in Arnhem opgehaald aan hem gegeven. Frans kreeg een prachtige kruik met een hondje erop, zodat hij altijd aanspraak heeft in bed, maar iets dat lekker warm tegen hem aankruipt.  Tegens een bordje met de tekst this way to happiness, kan hij zelf bedenken waar hij het geluk gaat vinden, of waar het in zijn huis ligt. Bij mij zou het pijltje denk ik naar de koelkast wijzen...

Eerst hebben we natuurlijk gesproken over het hele gebeuren met de V&D, en hoe rot en kloten dit is voor Frans, het is natuurlijk niet niks. Gelukkig had Frans al heel lang door dat het niet goed zou gaan met de V&D, en zag ook wel wat er ging gebeuren, het kon haast niet anders, maar wel sta je dan aan het begin van 2016 aan het begin voor een onzeker toekomst... al denk ik, Frans kennende, hij  het toch ten positieve draait en dat hij er goed doorheen rolt. 

De mannen waren allemaal keurig in stijl, met blouse en met nette broeken en strakke schoenen, dit naar aanleiding van een foto die vriend Frans had geplaatst, met een mouw van een overhemd met een mancetknoop...  ik heb me als eigenwijze man maar weer eens gewoon als mezelf gekleed in stemmig zwart, ik denk dat ik volgend jaar in vol ornaat ga komen, incluis mijn slangenleren schoenen, mijn smokingjas, mijn vlinderstrik en strak in een blouse die niet zit. Dan maar een avond in het ongemak... voor de goede zaak, dit jaar had ik daar geen zin in.

We gingen aan tafel, Chris en Rick hadden een heerlijke soep gemaakt, deze was heerlijk, daarna de hoofdschotel van vriend Frans, een pasta schotel met salade, heerlijk ook, mijn toetje met ijs, slagroom (zelfgeslagen) en een zelfgemaakte stoofpeertje, was de afsluiter van de maaltijd. 
Er lag bij ons bord een prachtige partycracker en daarin bleek een spelletje te zitten als wie ben ik.. en dus we kregen een groen kroontje op en dan moesten je raden wie je was, heerlijk en leuk, en natuurlijk de slappe lach met elkaar. 

Daarna de koffie en de thee, met nog meer oliebollen, het spel 30 seconden, ik vormde met Chris een team, Frans met Rick,  de eerlijkheid gebied me om te zeggen dat Chris en ik, een ideaal team zijn, we hebben twee keer gewonnen, dus wij vinden het spel erg leuk. We hebben ook vreselijk gelachen met elkaar.. ook om sommige omschrijvingen, bijvoorbeeld over de schrijver van het boek Turks fruit...  op en fiets, neuken, Amsterdam, waarop ik meteen zei Jan Wolkers.. tot grote verbazing van Frans, die dat niet kon vatten... ach soms zijn sommige gedachten kronkels ook bijzonder.

Natuurlijk hebben we geprobeerd om de wensballonnen op te laten, helaas was de plek niet zo gunstig of de wind stond verkeerd 3 van de vier belanden in de vijver, de vierde, die van mij belande in een boom, aangezien de treurwilgen toch al geknot waren, waren we wel heel bang dat hij in de fik zou vliegen, gelukkig liep het goed af, wij hadden geen gillende sirenes nodig. 

Om twaalf uur, dronken de mannen champagne roze, ik een heerlijk glas water, elkaar een mooi en vooral gezond en goed 2016 gewenst, daarna even kijken naar het vuurwerk op de lanai, even de partypoppers aflaten gaan, met als gevolg dat de wind ineens de andere kant op stond, gevolg dat Rick en ik meteen onder de zilveren glitters zaten, zo ook de lanai en een gedeelte van de woonkamer van Frans...  ach het zal een glitterende 2016 worden. De reuzen sterretjes aangestoken, wat ook prachtig was, daarna heerlijk naar binnen.

Samen nog even heerlijk zitten na te praten, om daarna om kwart voor 2 huiswaarts te gaan,  in de nacht. Onderweg was het toch nog verbazend druk op de weg, had ik niet verwacht, maar gelukkig geen gedoe met vuurwerk etc, het was gewoon goed en mooi. Het is ook wel lekker om op nieuwjaarsdag ochtend naar huis te rijden met een goed en gelukkig gevoel dat je zulke lieve vrienden hebt waarmee je het zo goed hebt. 

2016 kan komen, ik ben er klaar voor.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten