vrijdag 8 januari 2016

etentje met personeel

 Natuurlijk had ik zin in het etentje met het personeel toen de uitnodiging kwam.  Dat is altijd zo, dan denk ik leuk, gezellig, kom gaan we doen.. en dan... tegen de tijd dat het zover is, moet ik ineens toch ook, Kortom het was weer ff op mezelf schelden, ik was moe, had geen zin, baalde omdat juist mijn dieet zo lekker gaat noem maar op , genoeg redenen om niet te gaan, maar ja ik had me opgegeven dus dan ga je.

Hoe kan je je soms vergissen, bij aankomst was het meteen al gezellig met elkaar, we zaten met elkaar al te kletsen, de sfeer was er al snel.  Toen kwam het gedoe van het uitdelen van de schorten, we mochten een pakje pakken en dan werd er nog eentje gepakt, een schort werd dan uitgepakt en dan had je een koppel. Dit ging echt geweldig leuk. Ik was bij een collega waarmee ik altijd al een klik heb, dus dat was al leuk, verheugde me erop, maar ja als je populair bent en er is een mol, dus als je je eigen schort pakt mag je iemand kiezen met wie je gaat koken, werd ik door een andere collega gekozen, die ook vegetarier is. dus dat was ook prima. We mochten de keuken in en mochten een kookgedeelte uitzoeken waar dan een mand met eten stond. Daar mochten we gaan koken, iedereen had een boekje gekregen met recepten, en dan ging je samen koken. Wij hadden gekozen voor de courgette soep met blauwe schimmelkaas. 
Het ging erg snel het maken van het recept en het was ook erg duidelijk. Tijdens het snijden en het maken van de soep ben ik meteen maar gaan afwassen dat scheelt namelijk een hoop werk altijd. Daarna heb ik maar bij andere keukens geholpen met of koken of met afwassen, tenslotte moeten we met elkaar eten. 

De gerechten waren prima, we kregen steeds een gang, het voorgerecht een bladerdeeg taartje met wortel en feta en rode ui. Daarna kon je kiezen uit een tweetal soepen mosterdsoep met spekjes of courgette soep vega, daarna kwam het hoofdgerecht, dat bestond uit, diverse gerechten,  de pasta met veel witte wijn was heftig.. mijn hemel je werd al dronken van de geur. Maar het was allemaal even lekker. Als toetje kreeg je  een ananas slagroom en een tiramisu met peren. heerlijk allemaal.

Wat ik vooral erg leuk vond was het met elkaar zijn, het praten, en grappen en grollen etc, Heerlijk gewoon. Ik heb zo gelachen met iedereen en we hadden een goede sfeer. Ik zie weer wat voor en gouden team we hebben met elkaar, weer hoe goed we zijn en hoe leuk we met elkaar om gaan.

Wat weer een kadootje om in zon team te mogen werken












Geen opmerkingen:

Een reactie posten