woensdag 20 januari 2016

Piet komt niet uit de kast.....

Het is een feit, ik heb er echt alles aan gedaan om hem te overtuigen, maar het is me niet gelukt.
 om me heen komt de één na de andere uit de kast, maar Piet weigert om uit de kast te komen.
Piet blijft in de kast. Ik heb het enorm met hem te doen, maar hij wil niet, hij doet het niet, hij blijft in de kast. Zelfs op mijn sportschool word er al over gesproken, waarom Piet niet uit de kast komt waarom hij er in wil blijven, is soms onbegrijpelijk. Ik heb het opgeven, heb van alles uit de kast gehaald, maar Piet komt niet dit keer. Zelfs mijn winterdekbed komt niet dit jaar uit de kast, die blijft er ook liggen, het is namelijk eigenlijk geen winter, het is eigenlijk gewoon een beetje een kil voorjaar.

Ik herinner me vorig jaar nog dat ik zo blij was met Piet, voor de duidelijkheid Piet kreeg door Angelique de bijnaam Piet en dat is mijn elektrische deken, die ik elk jaar zo rond het begin van de winter in mijn bed leg, samen met mijn winter dekbed. Maar dit jaar nog niet nodig gehad, ik lig heerlijk onder mijn zomer dekbed. Ik denk ook dat ik in de zomer als het zo blijft, straks onder een dun lakentje lig. Ergens vind ik het wel heerlijk zo, dat het zo mild is, mis soms wel de sneeuw, maar als ik dan 3 ochtenden sta te klappertanden en bezig ben met mijn ramen te krabben van de auto, vind ik wel weer genoeg om eerlijk te zijn. Natuurlijk heb ik ook winterbanden onder mijn auto, maar ik denk dat ze nu extra hard slijten omdat het zo zacht blijft buiten. 

Je hoort mij niet klagen, ook niet over dat er geen elfstedentocht komt, al lijkt me dat wel weer een keer uniek om mee te maken, maar toch, het is zo ook lekker. Nog steeds in mijn trui naar buiten zonder jas, nog steeds geen sjaal om maar gewoon lekker vrij de natuur in. Ik vind het wel genieten.  Ach als het af en toe wat killer is, dan is dat maar zo, maar het geeft niet, we hebben eigenlijk een hele zachte winter wat een beetje doet denken aan een voorjaar. 

Nu hoop ik wel dat we straks een echte zomer krijgen en dat we ook echt genieten van het mooie weer, en niet dat het net als de winter een kwakkelzomer gaat worden, zodat ik weer het gevoel heb als ik slechts 6 weken vakantie heb, het een hele lange herfstvakantie is....

We zullen zien, voorlopig blijft Piet in de kast en geniet ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten