zaterdag 9 januari 2016

Bleib bei uns


Zo bij zonder deze dag, nadat ik eerst had gesport, snel naar huis gegaan om daar  wat dingen te regelen. Zat te hopen dat mijn bundels binnen waren maar dat zou wel erg vroeg zijn om eerlijk te zijn. Dus daar heb ik vrede mee. Om 15.00 kwam vriendin Kitty om eerst samen lekker thee te drinken, met niets erbij, daarna met elkaar naar D-reizen te gaan om een reis te boeken voor de meivakantie naar Sevilla,  wij samen eerst de boekjes door gelezen, en gekeken en natuurlijk al uitgezocht wat we willen en zeker hoe.. Toen we eindelijk aan de beurt waren, werd natuurlijk de echte prijs bekend...  4 dagen Sevilla met twee personen 2194,-- Euro.. kortom.. dat doen we niet.. zeker niet. en daarin zat ook al de vroegboekkorting.. dus we zijn goed op elkaar ingespeeld en meteen zeiden we, dat niet. is veel te duur, dus zijn we gaan kijken naar de herfstvakantie en dat was perfect, goedkoop, prima te doen, en mooie lokatie. en omdat we zo vroeg waren een hele mooie vroegeboek korting, een mooi hotel, en weinig toeslag kortom de reis is helemaal geregeld, nu al zin in Oktober.

Daarna zijn we met elkaar naar Leiden gegaan, om een pizza te pakken, De eerste beste zaak die we tegen kwamen zijn we in gestapt, namelijk VIP, een prachtige tent, leuke bediening, prachtige dunne pizza, met als je besteld hebt een pizzamesje er bij zodat je je pizza kan snijden daar is dus echt over nagedacht. Heerlijk gegeten. 

Na dit heerlijke eten, samen naar het concert in de Lutherse kerk in Leiden. We waren erg vroeg dus we zijn nog wat wezen drinken in een tentje, erg gezellig weer. Daarna naar het concert waarin vriend Gijsbert zingt, zo leuk om hem een keer in een andere soort rol te zien. Zo bijzonder ook. Hoewel ik eigenlijk niet zo van de klassieke muziek ben, en laat staan koorzang, vind het vaak moeilijk en ingewikkeld, was ik aangenaam verrast.

Bij binnenkomst moesten we natuurlijk op een kerkbank zitten, afschuwelijk, wat hard, dit zijn mijn billen niet meer gewend, ik dacht meteen je zal leren wat afzien is... dus ik klaag niet meer als ik een keer op een hard bankje zit. Naast ons zat een mevrouw die heel veel wist te vertellen over het koor, maar ook over de dirigent. Terwijl Kitty heel vriendelijk luisterde naar haar, zag ik Gijs lopen, dus snel alvast gezwaaid. Achter mij hoor ik ineens een paar mensen over Gijs praten, dat ze het zo gaaf vinden dat hij weer mee zingt met dit koor omdat hij zon geweldige mooie stem heeft.. ik vond dit gaar om te horen. Terwijl ik daar nog over na zat te denken, kwam het koor op met hun dirigent.. 

Ze begonnen en ik was stil, prachtig was het. mooie stemcombinaties, en mooie liederen. voor iemand die niet verder komt dan Orf en madam butterfly een verdwaalde aria uit putchini, wat liedjes kent uit de Matheus passion, is dit wel heel bijzonder. Al moet ik zeggen ik zat steeds te wachten tot ineens  Armin van Buren op zou staan op de kansel en ineens zijn beat etc er onder zou gooien.. maar nee dat gebeurde niet. Het is een feestje om te kijken naar de zangers en zangeressen van het koor Zeker omdat ze allemaal heel verschillende gezichten trekken bij het zingen, af en toe een uitgestreken smoel, dan weer een zuinig mondje etc, maar ze waren erg ingeleefd dat zeker. 

Ik heb genoten ik vond het laatste stuk van Ravel erg mooi ook, al waren en meer mooie stukken.
Na afloop nog snel even met Gijs gesproken, de uitnodiging om naar de kroeg te gaan afgeslagen en met Kitty naar de auto gelopen om daarna lekker naar huis te gaan, wat een heerlijke avond is dit geweest.. genieten


William Byrd Vocaal Ensemble o.l.v. Nico van der Meel
BLEIB BEI UNS
Reinberger, Reger, Wolf, Brahms,
Szokolay, Elgar, Ravel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten