zondag 17 januari 2016

Kunsthal.... Keith Haring met de mannen

 Vandaag met de mannen naar Rotterdam afgereisd, we wilden de tentoonstelling zien van Keith Haring maar ook de wol tentoonstelling over breiwerken van Chanel tot Westwood, of hoe heet die vrouw ook alweer.
Ondanks het weer, het was wat glad, waardoor ik, terwijl de wekker ging besloot om lekker in bed te blijven  Heel slecht ik weet het. Maar goed het was heerlijk. Daarna  na het krabben van de ramen van de auto, naar vriend Frans om hem op te halen. Bij zijn huis snel de metro gepakt en naar Rotterdam gegaan. Waar in de kunsthal Chris en Rick al zaten te wachten met een bakje koffie. We hebben samen natuurlijk eerst bij gekletst om daarna met elkaar de tentoonstellingen te bezoeken.  We zijn begonnen met de tentoonstelling over design in Rusland, wat vooral soms leidde tot herkenning van spullen die we al kennen van ons. Daarnaast door het gedeelte wat altijd heel kunstzinnig is, maar waarbij je je je altijd afvraagt wat is dit? Vol goede moed gingen we naar de tentoonstelling van Keith, wonder boven wonder, begon de tentoonstelling met de museum winkel, wat ik al heel bijzonder vond en gek, maar goed niks is vreemd heden ten dagen dus we zijn gaan lopen,

Het was wel opvallend dat heel veel van zijn kunst toch gericht is op sex, op religie en vooral veel lijnen. Het was wel prachtig om te zien, maar ergens in mijn hoofd, had ik deze tentoonstelling al gezien, volgens mij in Munchen of in Hamburg, maar hij viel wat tegen, het was een kleine overzichtstentoonstelling, waarin ik nou niet echt mezelf kon vinden. Natuurlijk zijn zijn schilderkunst bekend en weet ik veel van die man maar ergens ontbrak er iets voor mij gevoel. 
Wel is het natuurlijk grappig om op een gegeven moment te ontdekken dat we dus aan het einde van de tentoonstelling waren begonnen. maar ach dat mag de pret niet drukken dacht ik zo..  


Daarna naar de tentoonstelling over Breien, wol en kleding van ontwerpers. Dit was een verrassing vond ik, mooie en bijzondere dingen, maar ook dat je je afvroeg is dit inderdaad met de hand gedaan of is het gedaan met de machine. Soms zo fijn van werk dat ik dacht dit is bijna onmogelijk,

Er zaten mooie stukken bij, maar ergens was het ook jammer dat de expositie niet zo indrukwekkend was neergezet. Misschien ben ik wel verwend door de prachtige expositie over kleding van Nederlandse ontwerpers in het Gemeentemuseum in Den Haag. 

Nadat we de kunst uitvoerig hebben bekeken, zijn we maar gaan wandelen naar Hotel New York om ons te goed te doen aan een afternoon Thea... geweldig wat is dat lekker, heb voor een hele maand suiker binnen waar je u tegen zegt, maar het was genieten. Ik was net zo trots dat ik al bijna 2 weken geen suiker meer neem, maar dat bleek nu dus wel even anders... ik heb de schade dubbel en dwars in gehaald nu. 
Nadat we heerlijk lang hebben zitten praten zijn we naar de metro gelopen, om afscheid te nemen van elkaar, Chris en Rick gingen naar Leiden, ik ging mee naar Capelle om daar mijn auto te pakken en naar huis te gaan. 
Het was weer een wonder mooie dag en het was genieten met elkaar. wat is het toch heerlijk dit soort dagjes te doen met de mensen die je dierbaar zijn.
( Gelukkig heb ik er velen die net zoals ik genieten van het uitgaan en mooie dingen te zien)
 



 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten