maandag 25 januari 2016

Best wel gek eigenlijk, he? (deel 2)


Zoals ik al schreef in een vorige blog, kom ik natuurlijk nog met een extra blog over het stoppen met roken. februari is altijd mijn maand dat ik blij ben dat ik nog steeds niet rook, en ook niet meer ga roken, ja als ik 80 ben. Zul je zien dat ik dan meteen stik in mijn eerste sigaret die ik op steek.... 

Maar goed zoals ik al schreef, ik heb hele gekke dingen gedaan toen ik gestopt ben. Ik ben mijn huis gaan opruimen, niks geks aan natuurlijk, en alles extra gaan wassen, mijn kleding gewassen, mijn jassen gelucht, naar de stomerij gegaan, maar ook spullen in huis allemaal gewassen, en soms gooide ik zonder er bij na te denken, spullen uit het raam in de sloot bij mij voor de deur.. Heb achteraf pas begrepen dat dit niet kan en niet mag en niet handig is, maar ja toen dacht ik echt niet helder na.

Ik weet nog dat ik op school tegen de leerlingen zei, dat ik gestopt was met roken en dat dus de kans bestaat dat ik onredelijk zou zijn. Dat als ze strafwerk kregen van mij, ze even aan de einde van de les moesten komen en aan me moesten vragen of ik het echt meende. Daarbij zei ik ook dat ze moesten zeggen dat ze het heel goed vonden dat ik stopte met roken en dat ze trots op mij waren, zodat de kans op strafwerk tot een minimum beperkt was.. Het was niet nodig, deze maatregel, de kids waren geweldig. 

Ik stond vaak tussen de lessen in buiten op mijn platje te roken, dan stonden vaak leerlingen bij mij te praten. Op een morgen stond ik weer een keer gewoon buiten, een frisse neus te halen, en ik zie nog een leerling uit de isk binnenstormen, en meteen mijn handen grijpen en hoor hem nog zeggen, denk er om mees niet roken.. Ik vond dit zo geweldig toen en zo leuk.. geweldig.

Ik vergeet ook nooit dat ik bij mijn tandarts zat te wachten op mijn beurt.. Op een gegeven moment komt hij de wachtkamer binnen, en aangezien ik er langer zat, stond ik op, liep ik naar binnen en ging in de stoel zitten. Mijn tandarts stelde me de vraag of ik de familie Mulder was.. ik was ff stil en zei toen oh ik heb het verkeerd verstaan maar ja ik zit nu toch.. Ik ben gestopt met roken.. Het gekke is dat elke ex roker meteen begrip heeft. Het is geweldig je kan van alles doen, en men begrijpt het als je zegt ik ben gestopt met roken... ideaal.


In de wachtkamer heb ik dan ook mijn excuus aangeboden aan de mensen die voor me waren met de mededeling dat ik gestopt was met roken.. ze waren meteen een en al begrip.

Gek eigenlijk wat het met je doet, dat stoppen met roken. Zo ook lichamelijk,.. ik kreeg plots overal puisten, vooral ook in mijn mond, alsof de nicotine er uit moest, de gif zooi opgeruimd moest worden. Daarnaast was ik een hele tijd aan de diarree.. dat zou ook kunnen komen door al die kauwgom die ik at... potten vol ging er per dag door, suikervrij.. dus vol sorbitol...


Na 6 jaar een niet roker te zijn, kan ik zeggen.. het is geweldig leuk... en het kan, het is te doen
elke dag als je bent gestopt is weer een dag verder... en als je zoveel moeite moet doen om te stoppen.. is de stap om weer te beginnen steeds moeilijker omdat je weet wat een proces het is geweest om te stoppen..

Ik zou soms nog graag een keer mij blogs van toen terug willen lezen maar helaas die zijn verdwenen, net als de blogs die ik op Hyves had gezet.. het is helaas weg..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten