donderdag 28 januari 2016

kadootje op kadootje


Soms beginnen dingen die grandioos gaan worden op een heel bijzondere manier, zoals ook het gebeuren wat ik nu ga beschrijven. Ooit lang geleden leerde ik iemand kennen op een chatbox, we chatten wat, ik vertelde dat ik flarden schreef, hij wilde wat lezen, ik stuurde een flard over een ster.. en voila er was een leuk contact, elkaar nooit life gezien, op een gegeven moment het contact wat verwaterd, maar dat gaat zo als het gaat.

Afgelopen oktober werd ik ineens benaderd door Adriaan, die ik had leren kennen op een chatbox, zijn leven had een drastische wending gekregen, inmiddels gelukkig getrouwd en een eigen zaak met bloemen. Toen ik hem leerde kennen was hij werkzaam in een bloemenzaak. Zijn verzoek was bijzonder, of ik wat flarden kon schrijven bij kunstwerken die hij had gemaakt, voor het afscheidshuis De Lelie, omdat ze een open dag hadden en het hem zo leuk leek als ik flarden schreef bij de bloemstukken van hem die daar zouden komen te staan. 
Hij stuurde me ook de bovenstaande foto, hij had dit gemaakt naar aanleiding van de destijds toegestuurde flard. (het is heel erg maar ik heb geen idee welke flard dat ooit is geweest).

Dus ik ben aan de slag gegaan, ik schreef wat bij zijn kunstwerken en ineens kwam er vraag van andere bloemisten of ik wat wilde schrijven bij werken van hun. Dus ik er maar ingedoken en zo ontstonden er aardig wat flarden op maat geschreven. 
Ik heb bij 3 kunstwerken 2 flarden geschreven omdat ik ze zo bijzonder vond en het meer inspiratie opriep dan de anderen maar elke kunstwerk daagde me uit en er kwam iets moois uit.

Op de grote opening van Het afscheidshuis De Lelie, was ik helaas verhinderd om er te gaan kijken, dus ik moest het uit tweede hand hebben om te horen hoe het was gegaan, dit bleek een groot succes te zijn geweest, mensen hadden staan te huilen bij de flarden en vonden ze zo mooi, zo ontroerend dat ze wilden weten waar ze vandaan kwamen en wie ze geschreven had.
 
In overleg met Het afscheidshuis, heb ik besloten om een speciale bundel te maken met flarden voor het afscheidshuis en een aantal meer, die ook zo mooi passen in de sfeer van afscheid nemen, zelfs nog een paar extra foto's gekregen om daar bij nog wat ad hoc flarden te schrijven.

Kortom na een paar weken hard werken was de bundel klaar en kon hij naar de uitgeverij en drukkerij. Helaas bleek de eerst druk niet goed te zijn, er zat een taalfout in en een naam van een bloem binster stond niet onder de foto maar onder een flard. Dit was balen dus een heleboel bundels moesten terug, Sommige mensen besloten om hem maar te houden omdat dit natuurlijk wel een bijzondere is, omdat er een paar fouten in zitten.

Uiteindelijk is de bundel goed en is hij er. Ik ben er bere trots op, en we moeten nog even bedenken wat we doen met de verkoop van deze bundel, Of we deze bundel te koop aanbieden bij de bloemisten of in het afscheidshuis. daarover moet nog een besluit worden genomen.

Maar tot mijn grote verbazing  kreeg ik woensdag het volgende bericht op facebook

"Hoi Harry, ik ben 1 van de begrafenis bloemschik club uit Gorinchem. Nu wilde we je verrassen vandaag met een apart stuk van Alexander bloembinder bij jouw uit Alphen aan de Rijn. Hij is alleen 3 kwartier bezig geweest om het bij jouw te bezorgen of bij de buren... Dit is niet gelukt. Zou je het bij hem willen ophalen?" 
Dus ik vandaag naar deze meesterbloembinder en kreeg ik dit prachtige kunstwerk mee, gemaakt op een stuk van een palmboom met daarin gaten, gevuld met waterbuisjes en prachtige bloemen erin,. Het leuke is dat ik dus dit stuk jaren kan laten staan en gewoon daar verse bloemen in kan stoppen
Het is een prachtige kado.. maar vooral het kaartje was zo mooi en dierbaar
Wat prijs ik me gelukkig dat ik dat ene kleine kadootje heb gegeven en daarvoor zoveel terug krijg.
Het maakt mijn dag, okey mijn week, weer super goed.

Als extra, kreeg ik vandaag het bedank kaartje te zien, die was gemaakt naar aanleiding van het overlijden van de schoonmoeder van een dierbare vriendin en collega van mij. Ik was er op de crematie geweest en had naar aanleiding daarvan een aantal flarden geschreven (die trouwens ook in deze bundel staan). Haar schoonvader had een flard uitgekozen en deze op de kaart laten drukken... zo mooi, vandaag zag ik hem staan in de personeels kamer  en dat is een mooi kado.. 
kortom het was een kadootje op kadootjes dag 

( de bewuste flard die op het kaartje is gezet)

stil de stilte laten komen
de woorden die ik nu
zal spreken
in de kamer van
ons geluk
zullen geen antwoorden meer krijgen
omdat jij niet meer
kunt zijn
je ogen gesloten
alles had je al bedacht
je gaf antwoord op mijn vragen
in de keuzes van jouw liedjes
ik laat nu de stilte
maar heel stil komen
ik zal nooit wennen
aan dit gemis
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten