zaterdag 30 januari 2016

Zij is de baas (theater)



Vanavond met vriend Frans naar het stuk Zij is de Baas geweest in Capelle aan den IJssel. We hadden er zin in en verheugden ons enorm op. Bij aanvang van de voorstelling, zagen we al dat het decor bestond uit witten blokken, en een kleding kast, maar wat we ook begrepen dat we heel veel dingen daardoor niet zouden konden zien omdat de blokken er voor stonden. Gelukkig tijdens de voorstelling veranderden deze witte blokken van opstelling en werd alles zichtbaar..  Het begon met een soort van ruzie tussen de twee geliefden.. en ineens begon Bastiaan, te praten tegen mensen in het publiek.... het werd duidelijk dat het een raamvertelling zou worden... Ik heb vriend Frans aangekeken, maar beiden zijn we nog wat afwachtend je moet niet te snel zeggen dit gaat niets worden.  Bij zijn tweede stukje ging Bastiaan afzakken tot het peil dat ik zie bij mijn pubers in de klas, een liedje met een gitaar begeleid door hem zelf en zo platvloers dat ik tegen vriend Frans zachtjes zei, het  duurt tot 22.00 en als dit het niveau is dan word dit een lange zware avond....

Uiteindelijk bleek het verhaal toch een soort van spel te krijgen, werd er inderdaad gespeeld, ineens werd er iets ontwikkeld, door de vrouwelijke spelers, die inderdaad een mooie rol speelden, de hilarsiche zin van een vrouw die 60 is die dan in een romantisch ogenblik zegt, gelukkig hou je ook van deze oude bovenarmen die meezwaaien als je weg gaat....   Dit terwijl ze dus eigenlijk dus zgn sex heeft met Bastiaan... Ik schrijf bewust Bastiaan, omdat zijn spel gewoon zichzelf is.. Hij speelt zichzelf, en kan kennelijk niet anders. Het is heel aandoenlijk om te zien maar het is niet een acteur die voor een gouden kalf in aanmerking zal komen.

Het verhaal is flinter dun, het is eigenlijk al voorspelbaar, Bastiaan en zijn vrouw vissen op  dezelfde baan, maar zijn krijgt hem, ze gaat werken voor een Chris, tijdens een feestje ontmoet Bastiaan een vrouw Chris, en word verliefd op haar ze is 60+, dan komt Chris op visite bij Bastiaan en zijn vrouw, ze ontdekken wat er echt aan de hand is, vrouw boos loopt weg, hij blijft achter, de baas van zijn vrouw is dus Chris die ook nog zijn vrouw erin luist met een overname.. kortom een algemeen klucht verhaal, en aan het einde missen ze elkaar en komen weer bij elkaar. einde verhaal.

Het eind lied vond ik erg mooi..: I was made for loving you in de uitvoering die ze zongen.

Ik kan zeggen, de avond begon slecht, maar daardoor was waarschijnlijk de rest onderhoudend genoeg voor het publiek..  maar ik geloof niet dat ik nog een stuk hoef te zien van Bastiaan..
Niet zo mijn stijl.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten