zaterdag 23 januari 2016

Matt Dusk

Dank zij vriend Frans kom ik nog eens ergens waar ik niet aan denk. Matt Dusk, ik had nooit van die goede man gehoord, laat staan iets gehoord wat hij zingt. Aangezien vriend Frans altijd in mei, de boekjes van het theater doorgaat, mij dan een mailtje stuurt met zijn voorstellen en het bijbehorende prijskaartje zeg ik altijd ja, al heb ik soms geen idee waar ik in ga belanden. Het is altijd een verrassing voor mij.

Dit keer dus naar Matt Dusk, ik kende die goede man niet, en zoals ik al zei wat hij zingt geen idee, dus laat maar komen.

Keurig op tijd bij het theater, en daar bleek al snel dat ik een onwetende ben, er stond zowaar een rij voor de deur om naar binnen te kunnen, niet eens allemaal grijze pruiken, maar ook jongen mensen, die kennelijk hem wel kenden.. Ik voelde me acuut een wereldvreemde burger in het land. Zeker omdat het achteraf op 6 stoelen na helemaal uitverkocht te zijn.

De show begon met een prachtige opbouw van de muziekkanten, die eerst 1 speelde en zo tot de blazers er aan het einde er ook waren. Hij kwam op, ik zag hem en dacht alleen maar wat een klein mannetje, maar wat een stem. Zijn liedjes zo mooi en hij een en al bewegingen, die pasten bij hem. 
Prachtig dus.

Het prachtige nummer five... tot in mijn ziel geraakt, een aanrader om te horen, ik zet hier een linkje onder naar facebook waar dit lied zo mooi word gezongen life, en zo was het bij ons ook


Hij omschreef het zo mooi, met de woorden , die iedereen kent en vreest in een relatie, ik moet even met je praten....  

Ik voelde het onder mijn huid kruipen de tekst en zag het weer gebeuren, maar ook zoals hij het zong, zo intens, dat hij zelf aan het eind even tijd nodig had om bij te komen.

De liedjes werden met een grap en soms met een verhaaltje aan elkaar geplakt, het ging goed en mooi. Daarnaast zong hij het prachtige lied van Charlie Chaplin, Smile and the world smiles back to you.. zonder microfoon, en acoustisch zo mooi en zuiver en hij haalde de laatste rijen van de zaal.

Het is een geweldige man met een stem met een mooie show, hij zingt, hij beweegt, hij praat en maak een lied tot een lied.

Ik ben vriend Frans erg dankbaar voor weer eens een nieuwe uitdaging in mijn leven, namelijk Matt Dusk, die zulke mooie liedjes zingt.
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten