vrijdag 28 augustus 2015

Let OP


Al een paar weken vallen ze me op, de borden die er staan, met de tekst: "Let op Trein", deze borden staan in Alphen aan den Rijn, ik weet niet of ze ook elders staan, maar bij ons staan ze. Ze staan heel duidelijk bij een spoorwegovergang, kortom ik vraag me af wat het nut hier van is. Kijk als het is om mensen die net in Nederland zijn ze te wijzen op het gevaar van een treinovergang, vind ik het prima, maar voor mij  is het weer net iets te veel bord. Kijk als er nu had gestaan, LET OP Olifant, of LET OP Explosiegevaar, dan kan ik me er iets bij voorstellen, maar dit vind ik zo onnozel. Ik zie het voor me, je staat te wachten en ineens komt er een olifant, of een clown op zijn driewieler langs, dan zou ik ook verbaasd zijn, maar bij een spoorwegovergang verwacht ik echt als de bomen dicht zijn een trein, en wat voor trein het ook mag zijn maakt mij niet uit, ik verwacht gewoon een trein. niks meer of minder, maar een trein zal toch wel komen bij een spoorwegovergang mag ik hopen. 

Kijk als er nu ineens een hardlopende man langs komt die Tjoeke Tjoeke Tjoek zegt kan ik me zon bord voorstellen, een soort van Monthy Pyton achtige scene, erg grappig, en dat is zeker lachen, maar nu. ik begrijp de bordenzucht niet van Nederland, waarom staat er een bord langs de snelweg dat je er ineens 80 moet, terwijl je er keurig 100 rijd en net als je op de 80 zit, omdat je natuurlijk niet remt, mag je alweer 100, het is onduidelijk waarom dat zo is, er is niets ernstigs te zien van opritten of afritten of wat dan ook, maar nee hoor we moeten volop in de hoeven voor 50 meter 80, onbegrijpelijk, doe dan de hele weg 80 of 100 maar niet van dit soort onnozelheden.

Maar terug naar dit bord, ik begrijp hem niet, je zet toch ook niet neer, pas op bus, of pas op voetganger bij een voetpad, of pas op bejaarde me rollator, in een supermarkt of op Schiphol, pas op vliegtuig... zo kan ik nog legio voorbeelden bedenken, maar dit blijft een dom bord. Al denk ik dat hier heel veel knappe koppen zich over hebben gebogen, die helemaal blij waren met de oplossing van dit geheel, namelijk ze wisten waar ineens het spoor voor was, ook de bomen namelijk voor, juist een TREIN.

Ik kan me het voorstellen als je dit neerzet bij een onbewaakt spoorwegovergang zonder bomen, maar bij deze bomen. volstrekt onzin maar wie weet ben ik wel slimmer dan de rest die doorheeft dat een spoorwegovergang met bomen en lichten, en waar je moet wachten tot het rode licht gedoofd is,  dat daar een trein langskomt en niks anders dan een trein.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten