zondag 9 augustus 2015

hij is er... het boek over Merci

 
Donderdagmiddag lag hij in de bus,  het boek over Merci.. het boek waarin  verhalen staan  over het niet kunnen halen van een doos Merci met allerlei grappige soms wat ernstiger ondertoon in de verhalen.. maar hij is er.. Het boek. 30 verhalen over hoe het niet lukt om een doos Merci te halen terwijl je zo je best doet..
 
Lang geleden, dat had ik al een keer geschreven, begon het als een grap,  een leerling zou voor mij een doos Merci halen omdat hij iets had geleend van mij, maar te laat was met terug halen.
Op een dag kreeg ik een verhaal waarom het niet was gelukt, ik heb me slap gelachen, daar ontstond het idee voor een boekje te laten maken van zijn verhalen. Ik heb ze keurig een jaar lang bewaard, en ze staan dus nu in een boekje. 30 verhalen met foto's van Merci. Ik heb er 3 laten maken, eentje natuurlijk voor de Schrijver, eentje voor mezelf en eentje voor de directeur van de fabriek van Merci.
 
Deze man heb ik keurig een brief gestuurd met de uitleg waarom dit boekje is ontstaan en wat de reden is. Dat ik vond dat dit wel iets was voor hen om te bewaren in hun archief of wie weet ooit te gebruiken in een tentoonstelling. Tevens heb ik natuurlijk het adres en de naam van deze leerling vermeld en ook de mijne, voor het geval dat. Je weet tenslotte nooit wie weet krijgen we beiden wel een jaar lang gratis merci of zo.. en wie weet horen we ook niets, dat is ook prima. De lol dat dit gelukt is en dat het een mooi geheel geworden is vind ik al heel wat waard.
 
Heb wel bedacht dat ik eigenlijk dit boekje ook wil laten opnemen bij de Koninklijke Bieb in Den Haag, omdat het wel weer uniek exemplaren zijn deze boekjes, er zijn er 3 van en is wel verschenen van Nederlandse bodem.
 
Natuurlijk heb ik ook een boekje opgestuurd naar Thomas, die hoop ik hem al heeft ontvangen voordat dit blogje op het internet verschijnt...
 
Kortom een projectje van de vakantie is nu ook afgerond en klaar.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten