zondag 23 augustus 2015

De vuilnissnuiver


Al weken valt hij mij op, op de meest gekke momenten zie ik hem staan,
ineens staat hij bij de container, er is geen vaste tijdstip, er is geen vast moment maar altijd wel 
ergens in de avond. Stiekem noem ik hem al de vuilnissnuiver.
Ik zie hem dan bij de container staan, hij staat voorover gebogen en staat soms wel 10 minuten op deze manier naar de bak te kijken, dan doet hij de klep even dicht,  kijkt weer een poosje, dan gaat de klep weer open, staat hij naar de binnenkant te staren. kortom voor mij een raadsel wat er aan de hand is.

Soms denk dan, en dan gaat inderdaad mijn fantasie op de loop, dat hij  dus daar een kick uit haalt, dat het voor hem een soort van drift is om containers te bekijken en te besnuffelen voordat hij naar huis gaat en daar dingen doet, die men liever niet bespreekt.

Het zou ook kunnen dat hij ooit een gestorven huisdier in deze container heeft gegooid en dat hij nog steeds staat te rouwen hierover, dat zou me ook niet verbazen. Dat hij daarom altijd eens in de zoveel tijd naar deze container moet en dan even stil staat bij het gebeuren, bij het verlies dat hij heeft geleden.

Het is ook wonderlijk als hij zijn rituelen heeft gedaan gaat hij eerst op afstand staan kijken,  ook weer een aantal minuten en dan loopt hij weg om een paar minuten later weer ineens daar te staan, weer te kijken en dit in volkomen stilte, en dan loopt hij weg.

Ik heb er natuurlijk allerlei gedachten bij maar die laat ik maar even voor wat ze zijn op dit moment.. 
het is in ieder geval heel bijzonder deze man..
de vuinissnuiver


Geen opmerkingen:

Een reactie posten