woensdag 19 augustus 2015

ja de eerste stappen zijn weer gedaan


 Vandaag heel langzaam komt het besef dat die ellenlange vakantie zo langzaam zijn einde nadert.... 
de slechts 6 weken vakantie zijn omgevlogen, ik besef me ter dege dat ik veel heb gedaan, veel heb meegemaakt, van het opruimen van mijn huis, met slechts 35 blauwe vuilniszakken vol, een kampeervakantie, een onverwachtse reis naar Zwitserland, een volgende reis geboekt, dagjes uit met de mannen, kortom prachtige dingen gezien en gedaan. Het was een geweldige leuke vakantie.

Vandaag dus dan maar heel schoorvoetend de school in, via de artiesteningang naar binnen, heel zachtjes de deur van mijn lokaal openen en het lokaal begroeten, dat ik er weer ben, dat we een fijn jaar samen mogen hebben. 

De muziek aangezet, blote voeten op het tapijt, nu mag het nog even, rondkijken naar dat wat er allemaal zo vertrouwd is in dit lokaal, het lijkt altijd een chaos en een bende maar het gekke is het is mijn lokaal dus is het geen bende, het is georganiseerd. De blauwe bakjes voorzien van nieuwe straffen, nieuwe opdrachten zodat de leerlingen het toch leuk kunnen krijgen. 

Het toch opruimen van een hoop dingen die ik thuis had maar die net zo goed op school kunnen zijn, op hun plek gelegd, kortom ik heb veel gedaan, eerst in mijn rust in mijn lokaal.

Daarna een rondje door de school, overal even een kort gesprekje, helemaal leuk dat ik daar dan mensen zie die me zo na aan het hart liggen,  meteen is de sfeer er weer en de lol. het is goed.

Zes weken vakantie zijn zomaar voorbij, en volgende week gaan we weer echt aan de bak, echt aan het werk, maar dat is ook prima dat is goed. Laat de leerlingen maar komen, ik ben er klaar voor en heb er nu al zin in..heerlijk.

Maar nu nog even 4 dagen niets, 4 dagen gewoon mijn ding doen, gewoon 4 dagen genieten van de vrijheid die ik nog heb.. ik  heb voor het eerst weer mijn horloge aan gehad, het bevalt nog niet, moet er nog ingroeien denk ik.. maar het komt

De eerste stappen zijn weer gedaan.. op naar een mooi, boeiend en vol jaar...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten