donderdag 6 augustus 2015

Dag vier in de bergenDeze dag begon zoals alle anderen, rustig ontwaken langzaam toilet maken.  En dan aankleden een lekker kopje thee en dan plannen maken wat we gaan doen en ook ontbijten. 

Hoe dan ook je weet dat je ook vandaag die 114 trappen moet nemen naar de auto en na een lange activiteit ook weer terug moet, maar dat houd ons niet tegen toch te gaan. De omgeving is prachtig, de wandelingen grandioos en het gezelschap is perfect, er valt verder niet meer veel te wensen.

Toch besloten een stadsdagje te doen dus eindelijk Montreux aandoen, ff leuk, ff voelen hoe een stad is en even zien waar de roos van Montreux uitgereikt word.

De reis naar Airle ging prima, lekker vlot en het heeft ook wel,wat om met een Zwitserse trein te reizen, dit omdat de coupes luxer zijn valt me op.

In Montreux zijn we naar de boulevard gelopen en wat een prachtige beelden zijn daar  ik heb me suf gefotografeerd heerlijk, voor het eerst deze vakantie met mij voetjes in het water en wel,in het meer van Genève heerlijk water.  We hebben gelopen en natuurlijk heb ik ook magneetjes gekocht. En juist 7 euro per stuk, Kitty zei nog gewoon doen, en natuurlijk heb ik het gedaan, eentje voor mij en voor vriend Frans die ik altijd een magneetjes geef na een reis. Dit keer natuurlijk met Freddy erop.

We haden gehoord dat er in het casino van Montreux een tentoonstelling zou zijn van Freddy en queen, dus daar zijn we ook naar toe gelopen, het was er prachtig, mooie kleding van queen en daarnaast ook hand geschreven teksten van Freddy voor liedjes. Een blik op de studio konden we ook doen wat gaaf was. Het was een mooie overzicht, klein  maar fijn.  We weten weer heel wat meer van queen.

Daarna even lekker op en bankje gezeten bij het water, waar we bij een beeldje zaten van een blote vrouw. Terwijl we daar zaten, ging de ene naar de andere vrouw en soms een man naast dit beeldje zitten en nam de houding aan van dit beeldje. De foto's van dit beeldje staan in het album op Facebook, met de naam Zwitserland. Er waren hele mooie ik kunstwerken ik was helemaal gek van een jongetje op een ladder die de maan ging plukken, maar  ook van een engel van staal, prachtig,

Achter ons Stond een zwarte bak. Een groot vierkant blok, en ineens zagen we dat er diverse moslimmensen daar gingen bidden, eerst de vrouwen en dat zie je niet vaak in het openbaar daarna de mannen. Het leek wel een soort openlucht moskee. Ik vond het prachtig.

We Zijn daarna naar de trein gegaan om naar huis te gaan. Terug ishet stadje door naar de mam micro een hele grote winkel vol  met heerlijke dingen , daar heb ik meteen ook maar een klein kadootje gekocht  voor de mensen van wie het huis is dat ik nu bewoon. Ik vind dat niet meer dan normaal dat doe je gewoon.

Daarna heerlijk op het balkon waar we met them chocolade, nootjes en chips heerlijk hebben gezeten.
Het avond eten was een pasta met courgette, bleekselderij, vegetarische gehakt en uien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten