woensdag 17 december 2014

kerst perikelen op mijn school

 
Vandaag was een dag waar ik als een berg tegen op heb gezien, niet omdat hij niet leuk zou zijn maar ik moest heel vroeg op en het zou heel heel laat worden.
Het begon met klassen begeleiden in hun project week met als thema: "oog voor elkaar", erg leuk allemaal maar toch, ook veel werk. De leerlingen zijn dan onrustig en dus ontstaat er het nodige stress en onrust.
Maar goed het waren er maar 4 uurtjes dus ik vond dat prima te doen. Tussendoor kreeg ik zomaar ene tussenuurtje dus ben ik snel even wat gaan doen voor mezelf. Daarna nog een paar uurtjes project en op naar het kerstfeest van de isk. Helaas kwam er iets tussen een paar leerlingen vlogen elkaar in de haren dus dat moest eerst opgelost. Het grote gevolg was dat ik dus meteen iets miste wat ik jammer vond. Uiteindelijk toch snel nog even naar het feest van de isk, wat elk jaar weer een heel feest is, de leerlingen maken heel veel eten uit hun land, en zowaar dit keer speciale dingen voor mij die vegetarisch waren. Een jongen uit Syrie kwam met een pan al naar mij toe lopen met de opmerking dat het heel lekker was voor mij. En dat klopte ik heb er van genoten. Zo heerlijk dit soort gasten en dit soort dingen, ik geniet dan enorm. Ik kreeg van een leerling een kerstkadootje en dat was een kerstboompje wat hij zelf had gemaakt, je ziet hem hierboven. Het is prachtig, en het geeft me een geweldig gevoel omdat het voor mij is gemaakt. Ik geniet zo van deze kinderen. ze maken me zo blij altijd. De tweede groep van de isk ging toneel spelen voor de eerste groep van de isk, en dus had ik dit met ze voorbereid. Ik vond het prachtig ook om te doen. De meiden speelden een stukje over een huis dat was neergestort door een storm om daarna een huis aangeboden te krijgen omdat ze een meisje hadden gered. De jongens speelden een stukje over een oude man die erg boos was om kerst omdat hij niemand had. Dus dat vond ik wel erg gaaf om eerlijk te zijn. Uiteindelijk ga die man toch houden van kerst omdat hij vrienden heeft waarmee hij samen kerst viert. Daarnaast had ik nog twee oudere jongens die samen een dansje deden in het opblaaspak, dat vond ik zo gaaf ook.  Kortom ze hebben goed hun best gedaan. Na als dit feestelijks snel naar huis, douchen omkleden om daarna weer naar school te gaan voor het kerstgala onderbouw. Het was heerlijk om er te zijn, de leerlingen zagen er weer prachtig uit, mooi aangekleed, en het was een feestelijke sfeer dus ik vond het geweldig om er te zijn. Ik heb zo genoten, De eerste deel van de avond liep ik natuurlijk traditie getrouw in mijn kerstmannenpak, daarna in gala met mijn slipjas een vlinderstrik wit, een sjaal wit, knipperende handschoenen, wit met gekleurde lampjes. en mijn slangeprint schoenen kortom het was feest.
de dansers

de meiden

de jongens
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten