donderdag 25 december 2014

in al haar onschuld (deel 4) een bijzonder kerstverhaal

 
Een iets andere uitvoering dan de andere verhalen... ik had deze per ongeluk gewist dus het moest van een word bestand worden gekopieerd
 
 
De reis met de bus valt haar erg mee, al zit ze wel te zweten, de airco heeft het inmiddels begeven en er is weinig hoop op dat het nog gaat lukken dat ze het kunnen maken.
Bij aankomst bij Petra, gaan ze de bus uit, lopen in een groep naar de kloof die ze naar de verborgen stad zal brengen. Daar begint de lange wandeling die ze moet maken. Ze loopt met de groep mee, de gids verteld veel over de kloof, verteld over de rotstekeningen waarop je een paar dromedarissen ziet geschreven, met een handelaar, hij wijst op een plek waar men steentjes in gooit om zo het geluk af te dwingen, ze lopen langs een soort nis waar men mensen liet trouwen. Het is een prachtige maar wel lange wandeling die ze aflegt. Ze heeft het warm, maar of het door de hitte komt of door de spanning ze weet het niet, maar ze geeft niet op dat nooit. Ze is tenslotte geen 80 geworden, ze heeft niet voor niets een oorlog doorstaan, 10 kinderen gekregen en groot gebracht, al diverse missies volbracht dat ze zich niet door wat hitte laat kisten. Geen haar op haar hoofd die daar aan denkt.
Ze loopt mee met de groep en ziet dan ineens het wereldwonder dat gemaakt is ooit lang geleden, een prachtige tempel uitgehouwen in de rode rotsen. Ze hapt naar adem zo bijzonder vind ze dit. Ze hoort maar half het verhaal van de gids, ze kan alleen maar wezenloos staren omdat ze dit zo bijzonder vind, dit zo graag wilde zien en nu dus voor het eerst in het echt ziet. Ze is verbaasd.
Na enige tijd komt ze terug in het nu en kijkt om zich heen, en ziet een vrouw zwaaien met een paraplu.. ze kijkt nog een keer goed, ziet dat die vrouw haar wenkt met haar hand. Ze kijkt om, ziet dat de gids nog steeds druk is  met uitleggen van wat ze moeten zien, besluit om dan toch maar naar haar intuïtie te luisteren en maar naar de vrouw toe te lopen.
 
Ze gaat langzaam er naar toe, loopt alsof ze wat loopt te dwalen, komt aan bij de vrouw. De vrouw kijkt haar aan en zegt het wachtwoord : "Witte rozen zijn mooier dan rode rozen" Ze zelf zegt de zin: "Rode rozen staan voor de liefde, de witte rozen voor het afscheid" De vrouw kijkt haar aan en geeft haar onopgemerkt een enveloppe, die zwaar aanvoelt. Ze weet wat dit betekend deze inhoud is erg belangrijk en ze zal er goed op moeten passen. Ze knikt nog een keer naar de vrouw en loopt naar haar groep terug, ze hoort nog net de gids zeggen dat ze vrije tijd hebben tot half 3 en dat ze dan terug moeten zijn bij de bus. De tocht door de kloof duurt per voet ongeveer een half uurtje. Dan kijkt de gids haar aan en vraagt aan haar waarom zij met de beroemde schrijfster uit Nederland heeft staan te praten. Zij heeft het boek geschreven over haar leven in een grot, als één van de weinig vrouwen die hier echt hebben gewoond. Ze kijkt met grote ogen naar de gids. Verzint dan maar dat ze haar boek wilde laten signeren, en dat ze de schrijfster herkende van de foto van haar boek. De gids kijkt haar aan, de andere reisgenoten zijn volop verbaasd, dat haar dit gelukt is.  Ze bedenkt zich meteen dat ze nog even terug zal moeten gaan, als ze niet op haar letten om een boek te kopen en die te laten signeren, zodat het niet teveel opvalt. Dom van haar dat ze daar niet meteen aan dacht dat te doen.
Vaak komt bij haar de oplossing later dan vooraf, dat maakt haar ook zo goed denkt ze nog.
Na een middag door Petra te hebben gelopen, ze nog snel een handtekening en een boek heeft gescoord vertrekt ze naar de bus, ze lijkt op wolken te lopen, haar missie is weer geslaagd tot dusver, nu alleen nog de enveloppe uit het land krijgen maar dat is vast een fluitje van een cent, zoals altijd stopt ze dit gewoon in haar koffer .
 
Ze loopt naar haar kamer en gaat in haar bed liggen. Nu pas kan ze echt genieten, nog twee spannende dingen te doen, ten eerste een nacht in de woestijn, daarna nog de dode zee, waar ze erg naar uit ziet, een keer drijven op water in plaats van er in te zinken.. het lijkt haar zo uniek.
Ze draait zich om en valt in slaap, morgen weer een dag.
morgen deel 5 en slot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten