woensdag 17 december 2014

Gooische vrouwen 2 (film)


Gisteravond met vriendin Heleen naar de film Gooische vrouwen deel 2 geweest. Deel 1 hadden we ook samen gezien dus deel 2 moest ook wel samen vonden wij. Het is wel bijzonder om als man tussen tig vrouwen te zitten, gelukkig was er nog een man die keek maar ja niet zo leuk en jeugdig als ik was. Het bijzondere vind ik toch wel, dat als je in de bios zit met alleen vrouwen dat ze maar door praten. Tijdens de voorfilmpjes was er niets van te verstaan omdat ze maar doorgingen..  heel jammer. Achter mij zat een vrouw die steeds vertelde wat er gebeurde, dit is leuk als je blind bent maar dat waren we niet. Vernietigende blikken hielpen hier ook niet. Zelfs een duidelijke ssst. was geen succes. De film daarin tegen was hilarisch leuk, mooie momenten leuke verwijzingen naar de vorige film, ondanks het slechte acteer werk van Linda, is het een film die geweldig is en eigenlijk is het een feelgood movie , niet over nadenken, gewoon dom en leeg vermaak maar heerlijk.


recensie van de film:

Regie: Will Koopman | Cast: Linda de Mol (Cheryl Morero), Tjitske Reidinga (Claire van Kampen), Susan Visser (Anouk Verschuur), Lies Visschedijk (Roelien Grootheze), Peter Paul Muller (Martin Morero), Leopold Witte (Evert Lodewijkx), Derek de Lint (Dr. Rossi), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2014

Aan het einde van hun vorige bioscoopavontuur zagen de Gooische vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien veel veranderd in hun leven. Desondanks lijken de zaken er drie jaar later opnieuw hetzelfde voor te staan. Cheryl heeft nog steeds veel te stellen met Martin, die toch moeite blijft houden met de huwelijkse trouw. Anouk gebruikt haar mannelijke modellen nog altijd voor meer dan alleen haar schilderijen en Roelien zet zich nog steeds in voor dier en natuur. Ten slotte keert Claire, die haar luxe leventje achter zich liet voor welzijnswerk in Burkina Faso, eindelijk terug uit het Afrikaanse land, en settelt zich weer in het Gooi.
Hoewel alles weer bij het oude lijkt te zijn, blijkt het Gooische leventje niet zo zonnig als het lijkt. Zoals de tv-serie en voorgaande film al lieten zien, maakt geld niet gelukkiger. Daar komen de vier vriendinnen in dit vervolg opnieuw achter. Gooische Vrouwen 2 onderscheidt zich positief van zijn genregenoten doordat hij de dames het heft in eigen handen laat nemen. Allemaal hebben ze een aantal moeilijke beslissingen te nemen, maar waar zij die in het eerste deel aanpakten door uit shoppen te gaan, laten hun problemen zich deze keer niet zo makkelijk oplossen door er creditcards tegenaan te smijten. Als is dat natuurlijk wel het eerste middel waar de dames naar grijpen.

Dat het verhaal wat serieuzer is betekent niet dat er niets te lachen valt. De proloog, die laat zien hoe het de dames zo’n twintig jaar in de toekomst vergaat, is leuk gevonden en zet direct de toon. Opnieuw is het de wisselwerking tussen de inmiddels door en door bekende personages die voor de meeste humor zorgt. Zo zijn daar weer het schaamteloze geflirt van Anouk, het gepoch van tante Cor en natuurlijk het plat Amsterdamse gebral van Martin. Nieuwe personages, zoals Komo, de Afrikaanse vriend van Claire wiens goed bedoelde maar vreemde gewoontes nogal eens botsen met de onze, steken daar wat flets bij af. Gelukkig zijn de grappen niet alleen voor fans van de voorgaande film en serie te begrijpen. Ook voor nieuwkomers valt er genoeg te lachen om deze kleurrijke figuren.

Regisseur Koopman wisselt de humor knap af met de serieuzere momenten. Het verhaal heeft een stuk meer om het lijf en dat geeft de hoofdrolspeelsters meer om mee te werken. Vooral de Mol en Visschedijk, die juist in het voorgaande deel de zwakste schakels bleken, overtuigen. Sentimentaliteit weet Koopman niet altijd te vermijden, maar door het goede werk van de actrices voelt dat nergens vals. De hechte vriendschap die zij neerzetten zorgt niet alleen voor een mooie boodschap, maar maakt van Gooische Vrouwen 2 een fijne feelgoodfilm.Geen opmerkingen:

Een reactie posten