woensdag 10 december 2014

Annie M.G. op Soestdijk

Gisteravond met vriend Frans naar het theater geweest, het is deze maand naast een drukke maand op school ook nog eens een drukke theatermaand voor ons, we gaan deze keer wel drie keer naar het theater, en het is toch leuk. Vriend frans heb ik opgehaald rond half acht en viel bijna in een acute flauwte, hij was keurig in een combinatie pak, met stropdas.. juist met STROPDAS.... met DASSPELD... ik moest even bijkomen, verwachte ergens dat er een officiele mededeling zou komen maar nee, de reden voor dit pak was dat we op bezoek gingen bij de koningin. Ik ben kennelijk dat stadium ontstegen want ik liep gewoon heel lekekr in mijn 501 zwart met een leuke trui zwart.. en dat was het.. Maar goed ik moet zeggen door mijn eenvoudige en stijlvolle kleding, schitterde vriend Frans dan meer dan dat als ik ook in pak was gegaan. Het viel me wel op dat de actrice die de koningin speelde af en toe een goed keurende blik wierp op vriend Frans, mij werd, zoals verwacht werd met mijn kleding voor de plebs geen blik waardig gegund. De voorstelling was erg bijzonder en erg leuk ook. Ik heb zitten genieten van vakwerk door vakvrouwen.. wat geweldig gaaf dit. Een voorstelling voor iedereen om heen te gaan.

 

  uit de voorlichting:

Een nieuw toneelstuk van Ton Vorstenbosch en Mette Bouhuijs rondom het blijspel 'Vrouwen om Dr. Deninga' van Annie M.G. Schmidt.
Voor het toneelstuk Annie M.G. op Soestdijk hebben de schrijvers rondom het bestaande toneelstuk Vrouwen om Dr. Deninga van Annie M.G. Schmidt een nieuwe toneeltekst geschreven. Voor dit zogenaamde 'stuk in een stuk' is gebruik gemaakt van Vrouwen om Dr. Deninga dat Annie M.G. Schmidt in 1958 schreef voor de toneelclub van Koningin Juliana en dat tot nu toe alleen en petit comité is opgevoerd op Paleis Soestdijk.

De tragikomedie Annie M.G. op Soestdijk biedt scherp en vrolijk toneel. De sterke cast van actrices, Annet Malherbe, Ria Eimers, Trudy de Jong en Saskia Temmink neemt ons mee naar Soestdijk. Het is 1958. Het jaar na de Greet Hofmans affaire. Annie M.G. Schmidt krijgt de opdracht speciaal voor Juliana en haar vriendinnen een toneelstuk te schrijven dat met Kerst zal worden opgevoerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten