zondag 1 september 2024

...londen dag van vertrek naar....

Nou als het goed is is alles nu goed.. kan ik genieten in Londen.. maar aangezien de voorbereidingen wat chaotisch waren hou ik mijn hart vast of het wel goed zal gaan om  eerlijk te zijn.. want je weet het nooit.. hoe het gaat. .hoe een koe een haas vangt of hoe ik door Londen ga dwalen.. maar als het goed is is alles klaar.

Alles ingepakt een keurige 8 kilo mee, en dat is vooral de extra dingen die mee gaan zoals een stekkerdoos, de stekkers voor Londen. de sultanas etc dit keer geen dompelaar en beker mee voor de thee, maar wel mijn teenslippers soms is het handig om die mee te nemen en te dragen in de ochtend. Hoe het ontbijt geregeld is in het hotel geen idee, geloof dat je kan ontbijten bij een hotel naast het hotel, maar volgens mij zit dat er niet bij in. Dus ik denk dat ik elke avond als ik naar mijn kamer ga of even langs de bakker ga of dat ik in een supermarkt wat haal voor het ontbijt dat komt dan wel weer goed. Ben tenslotte gewend in Berlijn, en laatst ook in Barcelona, je kan prima op je kamer voor een eigen ontbijt zorgen en dat scheelt een hoop geld.

 Opstaan voor de wekker en dan ontdekken dat de zon nog niet is ontwaakt om 5.00.. wel heel erg, ben bijna weer in mijn werksfeer, maar gelukkig nog 2 weken te gaan dus dat scheelt een hoop, al weet ik dat deze weken ook voorbij vliegen.. ze zullen sneller gaan dan ik door heb zoals de hele vakantie. dus ik besef me nog het moment ongeveer 4 weken geleden dat ik dacht besef nu. .het is nu dat je 6 weken niets hoeft en wat is dat voorbij gevlogen.

Nou tot zover zo goed 1 bus te vroeg maar dat is prima dus extra vroeg door de douane, ideaal de snelle lijn je spreekt  een tijdlijn af en dan ga je er doorheen. Ik was te vroeg maar dat was prima, het was niet druk. Natuurlijk werd mijn tas eruit gepikt, kiwi en appels dat gaat niet helaas. Dat wist ik maar het ging goed. Ze keek even en klaar. 

Eindelijk een zwarte hervulbare beker kunnen vinden bij de Starbucks dus ik ben helemaal blij. Daarna gutsend van het zweet hete thee gedronken niet handig dat blijkt. 

 Ach het zou toch niet zo zijn het vliegtuig heeft vertraging, niet zo lang gelukkig maar toch .. en wat verwarring weer naar balie b gestuurd maar dat werd dus terug gestuurd bleken er twee vluchten te gaan naar City… en ik had de late dus geen vertraging alleen maar onhandig denk dat dit een bijzonder vakantie gaat worden . 

De vlucht ging goed, ik had plek voor mezelf erg lekker. Bij aankomst ging het snel, ik kon zo doorlopen. Wel nog een toilet in, oesterkaart opladen, trein pakken naar het hotel. Station paddington zo gevonden. Incluis overstappen. Daarna het hotel zoeken iets ingewikkelder omdat ik hem 3 x voorbij ben gelopen. De mensen van het hotel konden mij niet vinden zochten op mijn naam van het paspoort maar ik stond er onder mijn roepnaam dat was snel opgelost. 

Daarna vertelden ze me dat mijn kamer om 13.30 klaar was, koffer daar achter gelaten. En dus de stad in, eerst naar de lakestreeet Arches, altijd een paradijs om te lopen en te kijken,. Weer prachtige dingen gezien maar ook de eerste Banksy. Daarna zat ik in de metro en hoorde ik ineens dat ik eruit moest als ik naar de zoo wilde van Londen.. dat wilde ik niet maar wist dat daar een Banksy was gevonden. Dus ik uit de metro met de bus richting de zoo en na een gigantische stuk lopen heb ik hem gevonden. Prachtig. Daarna ben ik naar een andere bushalte gelopen en deze bus stopte tegenover het Sherlock Homs dus die wilde ik vorig jaar al bezoeken maar er stond een hele lange rij, dus die heb ik toen overgeslagen, maar nu stond er haast niemand. Dus meteen maar het museum in, ach het was aandoenlijk. Prachtig nagemaakt en leuke verhalen. Geen spijt van maar hoef geen tweede keer.

Daarna naar het hotel. Ik heb een piepklein kamertje maar alles past dus dat is prima, klein raampje dat op een soort van portaal met de buren uitkomt. En in de kelder. Helaas stond er geen waterkoker., dus ik de pest in want ik had gelezen dat dat er wel zou zijn. Dus dat heb ik nagevraagd bij de receptie. Want ik had mijn mok en dompelaar dus niet bij mij omdat het er zou zijn. Maar dat gaat geregeld worden gelukkig. 

Kamer ingericht en daarna weer de stad in nu maatbeker Hindi tempel ben erg benieuwd . 

Ook nog  snel een fles water gekocht er wordt nl overal op elk metrostation geschreven heb een fles water bij je wegens de warmte. Heb geen idee waarom maar vind  het maar gedoe die fles meesjouwen.

De zoektocht naar de tempel was het meer dan waard. Wat een prachtige tempel. Ik was er stil van. Bij aankomst moest ik mijn tas wegbrengen aan de overkant. Waar ik erg vriendelijk werd begroet. Tas afgegeven mijn fototoestel ook, en foto’s gemaakt van de prachtige buitenkant van de tempel. Genieten. Daarna naar binnen de schoenen moesten uit, prima, mijn zweetvoeten zijn wat het is. En dwalen door de prachtige tempel. Ook meteen de expositie over het Hindoeïsme gezien en veel gelezen. Prachtig, om 16.00 ging de boven verdieping open en een speciale zaal prachtig om te zien veel beelden van de monniken die de ooit de leiding hebben gehad. 

Prachtig wat maakt dit indruk.

Nadat ik wat dingen had gekocht, geef toe nutteloos maar erg mooi. Verliet ik de tempel. Tot mijn stomme verbazing was er een dame die mij zag en meteen letterlijk voor me viel., ik keek alleen maar met mijn gewone blik. En tot mijn stomme verbazing zei ze ook nog thank you.. geen idee waarom. Zal haar dag wel gemaakt hebben. 

Daarna naar paddington station waar ik even wat inkopen heb gedaan voor het ontbijt.. een beetje vette gebakken lucht. Maar vreselijk lekker.

Daarna wel een ijsje gekocht maar de trap die er is is erg op de wind en dat zit niet lekker. 

Heerlijk bij de Indiër gegeten daarin blinkt Londen toch wel uit de geweldige eettentjes die ze  hebben, 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten