woensdag 4 september 2024

STREET

 

Het had wat voeten in de aarde, we wilden naar Alkmaar om de miniaturen route te gaan lopen. Maar helaas was die er niet meer. Dus ander plan Amsterdam het streetart museum werd de volgende optie. Tot dusver strak plan en we gingen ervoor. Regenachtige dag was prima. want we zijn toch veel binnen tenslotte. .

Er was wat verwarring over wel of niet de trein naar Amsterdam zou gaan, maar gelukkig ging de trein die ik moest hebben wel. Er stapten een paar dames in de trein naar Amsterdam met de vraag of de trein naar station Slotervaart zou gaan heb geen idee dus heb ik maar nee gezegd leek me wel zo aardig . De trein was al behoorlijk vol dus ze konden er niet echt bij. 

Marlous stond al te wachten onderaan de trap in Amsterdam, natuurlijk liep ik weer de verkeerde trap af, maar ja ik dacht God straft duidelijk meteen.. ik  heb 4 vrouwen in de verkeerde trein laten stappen en tja ik loop de verkeerde trap af.

Het elkaar weer zien na zon 6 weken is toch weer als vanouds, vertrouwd en meteen weer in de sfeer van onze vriendschap;

We hebben samen het pondje genomen,, achteraf juist de verkeerde, we hadden het er nog even over om op de schommel te gaan die bovenop het dak staat maar daar kwam niets van.

We zijn met een heerlijke wandeling en onderwijl veel bijpraten naar het museum Straat gegaan, en het is, bleek nu, nu ik van een andere kant aan kwam lopen ineens een soort RAW Gelande te zijn als in Berlijn, dus ik was helemaal weer terug in mijn wereld, Wat een prachtige sfeer hangt er, al moet ik wel  bekennen het is vrij open met als gevolg dat je dus meer in de openheid bent en dat je dus minder het besloten hebt van het RAW Gelande,  maar de sfeer is er goed, het eten is ook veel duurder dan in het RAW gelande maar ach,,  een kniesoor die daar op let.

We hebben eerst lekker rondgelopen en daarna ergens gaan zitten eten bij plek, een heerlijke tomaten salade met wat groene dingen erop, die zo licht waren dat bij de eerste windvlaag ze wegwaaiden.. maar dat was ook prima...  

Daarna zijn we het streetart museum ingegaan en er was redelijk wat nieuw werk te zien in de hal, maar ook veel dingen die er al langer hingen.

Wat ik wel bijzonder vind, dat ik dit niet echt streetart vind omdat het gewoon hangt in lijsten. het is meer een soort murial op doeken geheel,, afgezien van de kleine grapjes van Franky die er ook te zien waren.

Na dit museum zijn we nog een ander museum ingelopen waar veel moderne kunst stond, erg leuk en boeiend. de hal zelf was helaas niet echt interessant al denk ik dat daar heel veel kleine galerieën zitten die helaas allemaal dicht waren.

Nadat we nog op een terras heerlijk wat hebben gedronken met een kaasplankje zijn we met het pondje dat vlak bij het museum ligt naar de overkant gegaan en konden we zo de treinen pakken terug naar huis

Wat was dit weer een heerlijke dag en dan bedenk ik mezelf ik zou dat vaker moeten doen naar Amsterdam en daar leuke dingen gaan bekijken..





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten