zondag 15 september 2024

Op naar Rotterdam

 

Te lang geleden, te veel om bij te praten, veel gebeurt. dus was het tijd om weer eens met Rick en Chris af te spreken in het mooie Rotterdam

De afspraak was dat we eerst bij hun een theetje zouden doen, dan ergens eten en uiteindelijk naar een dansvoorstelling zodat mijn Theater - en Filmseizoenbezoek in 1 weekend is gelukt. toch wel aardig en de aftrap van beiden was goed en leuk. dat beloofd veel voor dit jaar waarin we waarschijnlijk nog vrij goedkoop naar het theater en film kunnen als men de plannen van de regering gaat doorzetten.

Dus terwijl ik heel enthousiast in mijn auto stapte om 15.00, ik kwam dan ruim  op tijd aan, ging de rit voorspoedig tot aan net voor Rotterdam, met nog maar een paar km te gaan voor de afslag stond de boel vast wegens wegwerkzaamheden. dus ik de pest in. want ik hou er niet van om te laat te komen 

Dus snel onderweg even appen dat ik later zou komen..  maar het is dan ook voor mij wat het is.. na een lange zit in de auto kwam ik dan uiteindelijk in Rotterdam aan waar Rick al hemelhoog op de uitkijk stond te kijken. en al zwaaide. Gelukkig was er een plek vrij bijna vlak voor de deur en kon ik parkeren

De ingang stond al open dus dat was handig en daarna moest ik dus de tig trappen nemen naar boven, in mijn hoofd bestaan er geen liften dus ik moest wel..  en dan merk je toch dat ik de laatste tijd door een blessure wat minder wandel dus dan is het bestijgen van de trappen een soort van aanslag op je conditie maar alleen maar goed ik weet weer waar ik aan moet werken.

Bij binnenkomst was het meteen als vanouds. het was thuiskomen in een warm bad. de thee werd gezet. en was gezelligheid en het was goed elkaar weer te zien na zon lange tijd en dus heb je veel bij te praten.

Nadat we hadden genoten van de thee en een chocolaatje zijn we naar het restaurant Trattoria Sophia gegaan bij hun op het plein om daar te gaan eten, Het ontvangst was erg leuk, we konden ergens gaan zitten waar we wilden, en de bediening deed er alles aan om ons welkom te laten voelen. We kregen een leuk mandje met brood wat je in de olijfolie met zout en peper kon dopen. heerlijk.

Dit keer had ik weer eens zin in pizza en koos dus net als Rick voor de vegan pizza, Chris koos voor cataloni met veel room, ham etc.

Het eten kwam en ik vond het wel wat karig belegd, het was eigenlijk een soort Franse belegde, met artisjokkenpasta, tomaatjes ( 3) champignons ( redelijk) en heel veel van die sla die men overal op gooit omdat het zo lekker is de overschatte Rucola..  en toch bleek weer less is more. want het was, ondanks dat het wat zout was ( ik als geen zout eter vind dat al snel, dus ik vond het ook goed zo.. omdat ik niet goed kan inschatten meer wat erg zout is etc) maar toen Rick  zei dat hij het ook zout vond dacht ik okey ligt dus niet aan mij.

Na het hoofdgerecht zijn we over gegaan op de pistachetaart met koffie en thee heerlijk..

Daarna zijn we vertrokken naar het Maastheater wat op loopafstand is.. maar al was het 10 km geweest dan nog was dat prima. het is heerlijk om de benen te laten werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten