zaterdag 7 september 2024

Londen dag 2


  Nou Brexit heeft het voor elkaar… ik kan geen Nederlandse opnames bekijken op mijn tablet.. mag niet buiten Europa getoond worden of zoiets...

Maar goed bij binnenkomst stond er een waterkoker, ik helemaal blij… maar de water koker is zo groot dat ik dus hem niet  kan vullen in de wasbak.. gevolg… juist dan maar met de douche kop dat werkt ook. 

De avond was rustig , was vroeg op mijn kamer maar de lucht een combinatie tussen lysol en chloor niet te doen maar misschien haalt het wel alles weg aan bacteriĆ«n etc. 

Mijn been heeft het goed gedaan ondanks de korte hamstrings.. 

Morgen vroeg op ga een Freetour doen iets met mystiek en draken.  In de middag naar buckingham palace ook zin in, al kan het ook zijn dat ik de freetour oversla omdat ik zoveel wil doen en zien dat ik het idee heb dat ik tijd tekort kom. Zeker nu er overal nieuwe banksys op duiken. Ga ze niet allemaal zoeken maar toch het is wel aanlokkelijk.

De nacht ging goed, wel jammer dat ik met mijn snoertje van de I pad de waterkoker omgooide met als gevolg dat ik behoorlijk moest gaan deppen in de nacht. Was vroeg wakker half 7 maar realiseerde me in Nederland is het een uurtje later dus half 8 is een mooie tijd om op te staan. 

De kamer is klein maar prima, de douche echter is erg klein.. incluis een super groot rek in de douche zelf waar 2 flesjes op staan voor om je te douchen.. denk dat dit nog een uitdaging gaat worden. 

Het begon wat regenachtig deze ochtend maar gelukkig trok het bij. De eerste work out zit erop namelijk 78 trappen lopen bij de metro het blijft fascinerend   De metro in Londen hoe ver je onder de grond verdwijnt maat ook hoe goed het werk, 

Daarna door naar het afgesproken punt voor de tour mystiek en draken.

We waren met 3 personen vader en zoon uit Portugal. En vader had net zo goed de tour zelf kunnen doen.., mijn hemel wat praatte die man veel. De gids zei op een gegeven moment of hij zijn mond wilde houden omdat hij graag zijn verhaal wilde afmaken.

Het mooie aan deze tour is wel de uitleg die we kregen.

Er was een afbeelding van een man, de naam weet ik niet meer die een os neersteekt. Je ziet hem op de os zitten en hij steekt hem, je ziet er ook dieren, slang een schorpioen die hem in de ballen van de os bijt, een vogel etc maar ook de dierenriem met de uitleg het gaat altijd rond. Je zag een man en vrouw donker en licht maar ook de zon en de maan. Deze tekens komen veel voor in veel afbeeldingen.

Daarnaast een prachtig verhaal over het teken van Engeland de leeuw en de eenhoorn de leeuw staat voor het licht en het mannelijke, de eenhoorn heeft een kroon om zijn nek en zit aan een ketting vast wat staat voor de  het donker en het vrouwelijke, en zo waren er veel uitleg over de mystieke betekenis . Ook een prachtige oude opgegraven tempel gevonden. Maar ook de steen van Londen. De uitleg over dat er nog steeds een rivier loopt onder Londen prachtig. Mooi stukje Londen vol geheimen en prachtige dingen.

Het vervelende was toen we aan het einde waren dat die vader die kennelijk veel kennis wil spuien.. zal wel docent zijn. Ik heb medelijden met zijn zoon. Dat hij aan het einde bleef praten. Na 5 minuten brak de irritatie door bij mij, heb me 2 uur ingehouden en keurig mee geknikt etc maar was er klaar mee.. dus ik heb keurig gezegd dat het me  speeet maar dat ik nu echt weg moest. Het liefst had ik gezegd dat hij zijn kop moest houden .. maar ja je bent in Londen dus ben je beleefd .

Nog even een tuin in geweest met kunst. Prachtige dingen .

Daarna naar Buckingham palace. Nadat ik had gezien waar ik moest zijn een kop thee gaan drinken in de Westminster Chapel. Om alvast iets van de blog te schrijven maar ook alvast de foto’s uit te zoeken.  

Buckingham palace was gaaf zo bijzonder om daar te lopen al weet je dat je de helft niet ziet wat er is, maar wat een pracht en praal en wat hebben rijke mensen geen smaak en ongemakkelijke stoelen en banken waar ze op zitten.. Rijk en koninklijk zijn is geen leuke hobby. Maar wat een prachtige kunst aan de muur.. echt genieten. De audiotour was werkelijk geweldig mooi om te volgen. Ik was onder de indruk. Daarna met de bus terug en kon ik onderweg ergens naar binnen kijken en dat zag er zo gaaf uit dat ik uit de bus ben gestapt. Bleek een kunstenaars bolwerk te zijn m met een klein museum erbij. Prachtig.

Daarna dwalen door Soho en eten bij Govinda het restaurant van de hare chrishna heerlijk eten .

Nog een bakje thee op een terras en dan naar Mj de musical . 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten