maandag 23 september 2024

Werkplezier....


 afgelopen maandag hadden we een werkplezier middag, dat hield in dat we alle personeel iets sportiefs konden gaan doen, we konden kiezen uit, volleybal, badminton, fitness en bolderen, fietsen, wandelen en denksport.

Natuurlijk koos ik voor het wandelen en voor denksport als tweede keuze. Aangezien ik in de avond altijd de kb volg bij mijn sportschool, wilde ik  zoals het hoort twee verschillende dingen doen.

We gingen onder leiding van een afdelingsleidster lopen door Alphen, natuurlijk was het een bekend rondje voor mij en het was maar 8 km werd 9 uiteindelijk maar het was wel erg leuk. Al ontdekte ik wel dat ik de 4 daagse nooit zal gaan lopen ik vind het niks tussen al die mensen te lopen met wandelen, ben toch meer in een klein gezelschap van maximaal 3, of alleen lopen, omdat ik dan veel meer geniet en ook mijn eigen tempo kan bepalen,vandaar dat ik dus al vrij snel achteraan ging lopen om zo toch een beetje het gevoel te hebben dat ik met een klein groepje liep.

Het lopen ging prima, al merkte ik wel dat ik wat achterop raakte maar dat kwam vooral doordat we veel praten en zoals dat heet plezier hadden. 

De route was niet aan ons uitgelegd maar ik  had al vrij snel door dat we dus naar het meer gingen en dat we daar een rondje meer gingen doen, waarna we weer naar school zouden gaan.  Terwijl we daar liepen bij het meer kwamen we een oud collega tegen die natuurlijk een praatje wilde houden over vooral wat hij deed en zoals het met de meeste wat oudere mensen gaan die met pensioen zijn bleef hij vooral heel vaak herhalen dat hij  het zo goed had gedaan nadat hij gestopt was en nog veel in het onderwijs had gedaan..  ondanks dat we aangaven dat we door moesten lopen, was deze man duidelijk blij eens zijn verhaal te kunnen vertellen.

Daarna moesten we behoorlijk de pas erin zetten om de anderen weer in te halen, onderweg raakten we met elkaar over van alles aan de praat en dat was vooral ook erg leuk.. 

Het laatste stuk zijn we gesplitst en daar ben ik nog blij om, mede omdat ik een oud leerling tegen kwam, al weet ik zijn naam niet meer, die eerst hele grote ogen opzette, me aankeek en zei.. OH GOD.. waarop ik reageerde zeg maar gewoon Harry hoor... hij lachen, hij was inmiddels getrouwd, had en kindje en was in opleiding tot loodgieter.. zo leuk om even met hem te praten. Daarna liep ik dus al wat achter en terwijl ik de groep bijna had ingehaald, ik had behoorlijk de tempo erin, kwam ik de 3 leerlingen tegen van vorig jaar en die waren erg blij mij weer te zien,  we hebben even heerlijk staan te praten waarna ze zeiden kom mee naar de mac maar dat kon dus niet want ik was eigenlijk aan het werk, op onze werkpleziermiddag.

Dus ik heb afscheid genomen met de woorden de volgende keer doen we dat.

Daarna ik weer in mijn normale wandeltempo richting de groep en terwijl we het bospark inliepen, kwam ik weer een groepje  oud leerlingen tegen en dan kan ik ze niet voorbij lopen, zeker niet als ze opspringen en me komen omhelzen. dus daar ook even staan praten met ze..  Daarna naar school... om me bij mijn collega's te voegen waar we werden ontvangen me een gezonde smoothie..  om zo de energie goed te verdelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten