vrijdag 27 september 2024

Daar gaat ze....

 

Lieve interieurverzorgster Anneke heeft haar pensioen gehaald ze moest nog precies 1 dag werken en daarom besloten we om haar eens flink in de zonnetje te zetten met een lied en veel tasjes met inhoud. Ze is gek op snoep. Dus hebben we dat geregeld voor haar. De donderdag liep ze al met een groene muts op omdat ze de schoonmaakmonster was, tevens hadden ze haar kar versierd en waren in de middag Sinterklaas en Piet bij haar op bezoek geweest om haar alvast een cadeau te brengen namens de school.

Om kwart over 4 zijn de collega's die er nog waren op school allemaal massaal naar beneden gekomen, ook waren sommige collega's blijven hangen om afscheid van haar te nemen. Dus met luid muziek werd ze opgehaald vanaf de werkplek, haar dochter die ook afscheid neemt, werd natuurlijk ook in het zonnetje gezet, niet zo bijzonder als Anneke maar dat was logisch 11 jaar lang was ze elke dag op school en zorgde ze voor dat de school schoon was en bleef.

Tijdens de ziekte van haar man kwam ze toch elke dag, wel een uurtje vroeger, met de opmerking als ik thuis blijf zitten dan maal ik alleen maar dan kan ik maar beter aan het werk gaan toch.

Ze was een vertrouwd gezicht voor ons op school. 
Om haar extra in het zonnetje te zetten, waren er dus tig tasjes met inhoud voor haar en onder het lied Annie ( haar bijnaam)  hou jij mijn tasje even vast ( werd natuurlijk gezongen als Annie pak jij mijn tassie even aan) aan haar gegeven.
Ze straalde helemaal, ze genoot om zoveel belangstelling, ook het lied dat heel goed door collega Laura was geschreven en gezongen sloeg aan bij haar.

Als sectie cultuur en Mackerspace hadden we voor haar een schilderij gemaakt van afval uit de school en schoonmaak spullen die we hadden ,. De collega's van mackerspace hadden speciaal allemaal schoonmaakflesjes etc geprint op de 3d printer die we op de lijst hadden geplakt.
 
Het was heerlijk om te zien hoe Anneke straalde, hoe veel lol ze had en vooral hoe ze merkte hoe wij haar hebben gewaardeerd en nog steeds waarderen
 
Een terechte eerbetoon aan deze vrouw die zoveel heeft gedaan voor onze school
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten