maandag 9 september 2024

londen dag 3

 

Na het eten nog ff wat thee zitten te drinken maar toen ik naar het toilet moest kreeg ik een code 2424 bleek niet te kloppen .  Maar goed flink met mijn been gaan trekken en de invalide toilet in. Even was ik bang dat hij misschien niet open zou gaan maar dat ging goed. Onderweg naar de musical nog even een kerk binnengelopen, had tenslotte al een aantal gehad. Dus er nog eentje erbij kan geen kwaad.  Daarna in de rij voor de musical waar meteen mijn tas werd gecontroleerd.. veilig boven alles. Dit keer een prima plek in de zaal niet achter een paal maar gewoon een mooie plek in de zaal rij 4 vanaf het podium. Het duurde even voordat het begon . En de speciale blog over de musical is al geplaatst en hopelijk gelezen . 

Terug in het hotel nog ff wat gelezen en daarna slapen. Wakker worden om zes uur en dan krijg je het moment wat ga je doen, blijf je liggen of ga je eruit.. als je blijft liggen ga je dan lezen, spelletje of ga je gewoon liggen. Ga je slapen of lekker dommelen.. wat kun je dan een hoop beslissingen moeten nemen. 

De freetour door Soho gaat helaas niet door, dus verandering van plan. Vandaag eerst naar brick lane, toch even de banksy met de 3 apen zien , daarna naar het nieuwe Moco museum, naar Brixton en dan met Erwin ergens eten. .

Drukke dag, maar denk dat er nog wel iets tussen gaat komen. 

Eerst maar even een proteïne pudding gekocht want ik krijg te weinig proteïne binnen. Mijn lijf vraagt er om. Daarna naar Bricklane om de 3 apen te vinden wat gelukt is gelukkig.daarna wat rond gedwaald in  de wijk met onwijs veel streetart. 

De metro genomen naar het Moco museum in Londen. Omdat ik wilde weten of er verschil is met die in Amsterdam. Eerst een broodje gegeten in een parkje tegenover een padel pop up baan en een aardige dame die met gebruik van een muziekbox krampachtige  probeerde geld op te halen, het was zo vals dat ik dacht zou ik geld gaan geven  misschien houd ze op. Weet nog dat ik dit ooit met een klas heb gedaan bij een Activiteitendag ze moesten zo vals mogelijk fluiten op een blokfluit en als ze een euro kregen waren ze 5 minuten stil.. we hebben veel opgehaald dat wel. 

Wat een prachtige Moco is dit. De nieuwheid spat ervan af. Maar ook prachtige werken zijn er. Ik heb er werkelijk genoten . Amsterdam zou hier nog iets van kunnen leren. 

Daarna een salade genomen bij Pret stukje blog geschreven en  de gemaakte foto’s al uitgezocht.  Omdat ik niet te vroeg in  Brixton wilde zijn besloot ik om een verborgen museum te gaan bezoeken, het  Dennis Severs house, hij was moeilijk te vinden en helaas toen ik hem gevonden had bleek dat het dicht was wegens een besloten feestje.. dus ik heb hem gemist. Dan maar naar Brixton dwalen door de vilage  markt, heerlijk, zeg een jongen prachtig tekenen en wilde iets van hem kopen maar helaas had hij niets op voorraad. Ben bang dat ik zonder kunst terug kom in Nederland. 

Heerlijk daar een pot thee besteld met een stukje limoen blauwe bessen  cake. . 

Daarna opzoek naar de skatebaan en onderweg kwam ik toch langs een kleine galerie met een prachtig kunstwerk die ik maar gekocht heb. Daar doe ik later een blog over. Waarom ik hem heb gekocht en wat hij voor mij betekend. 

Bij de skatebaan even staan kijken om daarna rustig te wandelen door  Brixton naar de afgesproken restaurant. Helaas was ik veel te vroeg dus ben ik even in een park gaan zitten omringt door de grijze eekhoorns maar ook meteen de planning voor morgen gemaakt. De laatste dag alweer en het is gek ik ben net als in Berlijn hier nog lang niet uitgekeken. 

 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten