zondag 6 september 2020

zondag


 klein foutje in de ochtend.. het is wennen om de wekker van de sonos goed te gaan gebruiken.... maar op een dag zal het gaan lukken dat kan niet anders.... dus om 7.15 ging de wekker, terwijl hij om 7.45 zou moeten gaan,  maar het is prima ben ik ook een keer vroeg op. Dit overkomt me niet nog een keer.. dat is het nadeel van een wekker instellen en vergeten om bepaalde dagen uit te schakelen.. 

Het is zondag dus het is tijd voor de cross xxl, in de middag zouden we gaan kanoën met elkaar maar omdat er regen voorspeld was, we met een steeds kleiner groepje mensen zouden zijn, hebben we besloten om het te verzetten naar volgend jaar, ook prima, tenslotte zijn we nu allemaal weer aan het werk en niemand wil ziek worden op dit moment. dus de middag zal anders ingevuld worden, normaal ga ik altijd bij vriendin Heleen thee drinken om het leven door te nemen, maar ik merkte dat ik het wel even lekker vond om ook vandaag even alleen te sporten en een korte wandeling te maken, moet tenslotte nog 5 km lopen voor die ellendige punten, maar ook omdat ik het lekker vind om te wandelen en alleen maar bezig te zijn met wat ik zie en om de ene voet voor de andere te zetten... heerlijk

Maar goed het bed dus uit veel te vroeg.. maar dat maakt ook dat ik even tijd heb om lekker te wennen.. het ritme sluit er zo toch langzaam in.

Terwijl ik naar de cross xxl reed kwam ik Nathalie tegen, aan haar fietsen kan ik altijd zien hoeveel zin ze heeft, dus ik bleef even naast haar rijden met de opmerking zullen we koffie gaan drinken..  dat zag ze wel zitten maar wij zijn bikkels dus we gaan gewoon naar de cross xxl.

Bij aankomst gingen we weer buiten, heerlijk soms, soms niet maar buiten betekend ook hardlopen en dat is dan weer een mooie uitdaging ik hou er van alleen bedacht ik me wel gisteren 17 km gewandeld dan is dat hardlopen wel even een dingetje..

We begonnen met de warming up, 3 rondjes van 20 oefeningen met 4 opdrachten,  eerst squat, daarna sit up, dan lunches en dan push up.. dat was te doen.. en ging lekker.

De volgende opdracht was, 12 minuten lang 1 minuut, down up, en 1 minuut squat. dat down up is een dingetje voor mij.. je moet in de plank springen en dan weer omhoog een soort halve burpee... al vind ik deze veel vermoeidender.

Toen kwam een oefening 20 minuten..  squat met de zandzak in je nek, dan de zandzak boven je hoofd pushen, daarna lunches met zandzak in je nek, en dan nog zandzak boven je hoofd zonder gebruik van je benen... dit 30x..  4 rondjes.. maar dat haal je niet gewoon, dat gaat fout heel fout.. omdat je zoveel met je benen moet doen en met je armen.. en de 200 push ups van de donderdag zat er nog in en dat had mijn lichaam in ieder geval nog niet helemaal verwerkt.

de slotoefening begon met een lieve uitleg, al weet ik dat daarna de hel losbreekt.. we moesten manmakers doen maar dan zonder gewicht in totaal 100, dus ik dacht oh dat is een eitje dat stelt eigenlijk niets voor als je eerlijk bent..  man maker betekend, een burpee, maar dan stoppen als je in de plank bent, links en rechts de row, dan weer opspringen en zo door.. lijkt mee te vallen maar dat doet hij dus niet. 

toen kwam het addertje , zeg maar rustig de zwarte mamba te voorschijn van onder het gras.. je moest er 10 doen en dan een rondje rennen.. dat is een halve kilometer...  dat lijkt te doen maar lees even het voorafgaande wat we al allemaal hebben gedaan met onze benen en dan ook nog even 17 km wandelen in mijn benen.. kortom ik ben behoorlijk door de mangel gehaald

toch weiger ik dan om op te geven en ga stug door.. hoe dan ook.. ik zal het halen en doen.. 

dus eigenlijk moesten we 10 rondjes van alles doen en toch zijn we mooi bij rondje 8 gekomen.. dus wel ff 3,5 km hard gelopen.. en dat is wel lekker toch.

daarna aan de thee met elkaar, om daarna naar huis te gaan.. broodjes met hummus gegeten, de kaas is inmiddels uit het assortiment gehaald, en wat snoep tomaatjes om daarna  nog even wat te wandelen, alles voor de punten toch?

Dus in plaats van op het water spartelen wat achteraf best had gekund, ben ik gaan wandelen heb toch maar mooi even weer 5,5 km gelopen en dus de punten zijn binnen.. lekker

 

Daarna is het na het vele harde werken tijd om op mijn lauweren te rusten.. 

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten