zaterdag 5 september 2020

gezellig samen eten..

 

Het is weer zover.. heerlijk samen eten.. in de vooravond eet ik eerst samen met de tafels van Mu kitchen rules.. daarna eet ik de rest met Master chef de volgende dag.. en zo kom ik de dagen wel door..
Het is werkelijk genieten van het samen eten met deze gasten die voor mij koken. 
 
Het is natuurlijk wel mijn inlevingsvermogen die ik gebruik, maar als ik met mijn bordje op de bank zit met daarop mijn veg vlees, mijn aardappeltjes en groente.. vooraf een groentesoepje.. lijkt het alsof ik de meest waanzinnige maaltijden eet.. en ik geniet met volle teugen.... 
 
My kitchen rules is nu in een versie met dat men twee huizen heeft, de rivalen.. 1 groep zijn fans die gaan koken, het andere huis bestaat uit 1 groep oud gedienden waarbij inderdaad de grootste onruststoker Ramel zit..  met zijn uitdrukkingsloze gezicht.. ik verdenk hem er van dat hij toch wel wat botox ingrepen heeft gehad.. wat een kwal is dat.. bah.. die zit constant de boel op te fokken en te manipuleren.... zit steeds bommetjes te leggen en ze reageren allemaal de sufferds. kennelijk hebben ze nog niet door dat alles wat je aandacht geeft gaat groeien en daarmee geven ze steeds meer macht aan hem en zijn kookvriendin..  heel triest maar dat is denk ik ook het doel van dit programma om de boel een beetje smeuiger te maken door een paar mensen er in te zetten die wel wat durven zeggen en die de boel opfokken maar toch de driegangen maaltijden al zijn ze met vlees, ze ogen goed en het is gezellig eten. Alsof je met de hele familie bij een uit de hand lopende kerstmaaltijd zit waar je toch probeert de sfeer te houden, maar je weet dat je gaat verliezen... dat het wederom zo gaat lopen dat ome Jaap oude vetes uit de sloot gaat halen en tante Joke hysterisch gaat lopen huilen omdat ze het zo erg vind. etc..
kortom ik smul.. het is 100 x beter dan gtst.. 
 
Echter wat meer rust geeft is het programma Master chef, daar zit een rust in. heerlijk.. ik geniet er enorm van.. mijn favoriet Reynold zit er ook weer bij, dit keer is het een programma waarin oud kandidaten terug komen, al dan niet winnaars, om nog maals om de eer te strijken.. zo gaaf om te zien, maar ook de vriendschap die er is. hoe ze elkaar helpen, ondanks dat ze rivalen zijn. het blijft bescheiden en mooi.. jammer alleen dat Gorden Ramsey daar soms teveel staat te schelden etc... alsof het kleine kinderen zijn, maar het zal wel zijn onvermogen zijn dat kan niet anders..
 
Kortom mijn avonden zijn al weer heerlijk gevuld met deze eet programma's en het is zo gezellig eten samen. met eten wat jezelf hebt gemaakt maar door te kijken naar andere gerechten je het idee hebt dat je toch in een 5 sterren restaurant zit..  of zo... als het ware eten met je ogen ... en zelf je eigen gemaakte prak naar binnen schuiven die hoe gek ook, toch een soort andere smaak krijgt.. een aanrader dus voor mensen die nou niet echt goed in koken zijn.. kijk naar kook programma's en gewoon  goed inleven en genieten van je eigen kookkunst alsof je het ook zo hebt gemaakt
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten