vrijdag 11 september 2020

weer binnen


 Woensdagavond de kb, voor het eerst weer binnen, maar in een hele andere ruimte dan we ooit hebben gezeten.. Het is de oude fitnessafdeling, die helemaal gerenoveerd gaat worden. De fitness machines zijn weggehaald, omdat er een spinning ruimte gaat komen, maar zolang deze fietsers in de zaal zitten waar wij altijd sporten, zullen we het moeten doen met deze stoffige ruimte.. en dat het stoffig is geloof me dat merk je..

De ruimte bestaat uit vloerbedekking, wat denk ik zolang als ik er sport niet is schoongemaakt, of niet goed.. in deze vloerbedekking zit zoveel stof, restanten zweet, spuug en ik weet niet wat voor lichaamssappen dat je er niet echt vrolijk van gaat worden..

Het naar boven gaan met de kb die ik altijd gebruik was al een work out op zich, een groot voordeel was wel dat ik weer kan wegen.. wat ik gedaan heb, en terwijl ik er op ging staan dacht ik, dit is niet slim, het is avond na een hele dag eten etc, en je gaat altijd in de ochtend dus ik geef mezelf een herkansing zondagochtend voor de cross xxl. Ik wil toch wel weten wat er af is. al denk ik dat ik of stabiel ben gebleven of dat ik toch ietsje ben aangekomen door het onregelmatig leven en eten van de laatste tijd..  al heb ik nu weer goede hoop, ik hou me aan wat ik mag eten , en ook regelmatig, dus mijn lichaam leert weer dat hij goed eten krijgt en op de juiste tijden,. dus dat komt wel goed.

De kb bestond uit eerst een ouderwetse warming up.. dus dat gedoe met de matjes, eerst jumping jacks, dan 8 squats, dan 8 keer een oefening , dit is de enige, waarbij ik me altijd vertel.. weet niet waarom, en dan nog 8 pushups.. dus dat 2x, goed te doen dit keer, we hadden niet dat vervelende beenzwaaien erbij.

Daarna begonnen we met 5 x 10 rondes 10 push up, omdat Frank even tussen door wegliep om voor een mede sporter iets te halen waardoor ze de push up beter kon gaan doen nam mijn sportmaatje en partner in crime even de leiding.. hij telde af en we gingen weer.. helaas geloofde Frank ons niet, en tja we moesten dus uiteindelijk 11 rondjes.. en ik hoor hem nog gieren van de lach.. hij vind dit humor en ik ook.

Daarna, werd het duidelijk het werd een avond van schouders en borstspieren.. en dat is altijd pittig, dat weet je als je er aan gaat beginnen.

We hadden een erg laag plafond dus we konden wel kb swing doen maar niet boven ons hoofd, dan zouden we de boel aan gort slaan.. We hadden al lol als we de kb neerzetten en dan expres iets harder dan hoorde je echt een keiharde bonk.. een holle vloer dus.. maar goed leuk om te weten.

Daarna mochten we gaan liggen op onze rug en gingen we tig rondjes een zwaar gewicht optillen van uit liggen. om zo de borstspieren te trainen.,  opgevolgd met 45 secondes roaw,  keer 4,  45 secondes, press. en nog iets wat ik geblokt heb.

Aangezien het best een grote zaal is, moesten we lunchen met gewicht en dat de hele zaal door,  vloekend en tierend kwamen we aan bij waar we waren begonnen, om de buikspieren te doen, meestal is dat het einde, maar in het brein van de meester dus niet, dit was een kans om het nog een keer extra leuk te maken, de ruimte leende zich ervoor. namelijk een rondje bear crow. en dat is zwaar, je voelt zowel je benen als je schouders. het is ongemakkelijk voortbewegen en hopen dat het over gaat.

Gelukkig kwam hier ook een einde aan en met een positief gevoel konden we de les afsluiten en naar huis.. heerlijk eerst nog thee en het leven bespreken met elkaar om dan weer naar huis te gaan.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten