zaterdag 26 september 2020

kwam er niet meer onderuit


 Het zat er natuurlijk aan te komen.. last van mijn keel, snotneus.. tja wat wil je een nieuw gebouw, waarin de virussen nog niet zijn geland, waar je weerstand nog niet op pijl is..na een half jaar bijna solitair bestaan, waar ik al geen fan van ben, als echte mensen mens   en alles clean en strak met als gevolg dat alles zo vanaf de wanden naar beneden kan glijden...  het is niet anders. maar daar met 700 man lopen en zijn is een uitdaging om die 1,5 meter te handhaven.. is een lastige, maar het is ook goed.

Zeker nu je hoort dat je minstens een kwartier in de buurt van een persoon moet zijn, die besmet is,  en dan binnen 1,5 meter.. de 15, 1,5 regel.. Zelfs dat werd gezegd als je belde voor een test.

De regels is echter, je moet thuis blijven bij verkoudheidsklachten, al vraag ik me af, wat daar de reden van  is, dat eigenlijk koorts en hoesten, een niet productieve hoest.. dus een droge hoest,  kenmerkend zijn voor Corona..

kortom je hoort veel en ik trek dan maar mijn eigen plan. Ik had dus last van mijn keel. en ja een snotneus.. en ja je weet dat het verkoudheid is, en normaal zou ik gewoon voor de klas staan, maar ja het mag niet.. je moet thuis blijven en je moet je laten testen...

Gelukkig was de prioriteiten lijn net in gebruik, wat ik nog niet wist, dus nadat ik eerst contact had, na ongeveer 90 minuten wachten, kreeg ik iemand aan de lijn, waarop ik meteen melde dat ik wel in het onderwijs werk.. dus ze stelde een paar vragen maar zei al meteen, u kunt beter de prioriteitenlijn bellen.. en gaf met het nummer 0800-1801,maar ze zou me doorverbinden.. laat het daar nu net mis gaan..  ik werd doorverbonden en pats de ingesprekstoon.. balen.

Maar, wijs als ik was geworden had ik mijn oortjes in gedaan voordat ik weer ging bellen,  zodat ik gemakkelijk via twee telefoons kon bellen.. eindelijk na tig de redailknop te hebben ingedrukt kwam ik er door heen, de muziekjes  loei irritant. en eindelijk viel het stil na ongeveer 30 minuten wachten.. en wat blijkt.. ik werd weggedrukt.. kennelijk iemand die nog niet zo lang met die knoppen werkt.. dus het feest begon weer van vooraf aan.... wat een gedoe.. 

Uiteindelijk dat ik bijna dacht ik geef het op dan maar morgen om 7.30 proberen.. werd de telefoon opgenomen na wederom 45 minuten wachten... gelukkig kon ik de volgende dag meteen terecht,en als het meezit, maar de wegen van de GGD zijn ondoorgrondelijk kreeg ik dezelfde avond al de uitslag binnen...

Maar ik moest nog wel even een formulier hebben van school met de school gegevens en dat ik werkzaam ben bij deze school.. en dat was even zoeken, Echter het bleek zo te zijn dat alle scholen van het ministerie een brief hadden ontvangen waarin stond dat deze brief er was voor alle docenten en dat die de week ervoor waren verstuurd. dus dat wij hem nog niet hadden was eigenlijk niet zo vreemd.. maar gelukkig kon ik dit heel snel regelen.

  ideaal.. en snel.

maar toch die test blijft vervelend. je krijgt iets smals en kleins in je mond,  en daar ben ik niet van, ik krijg dan meteen overgeef neigingen..  maar het is hooguit 3 seconden..

je neus is goed te doen. dat is even afwachten, en ze prikken bijna je hersenen eruit maar het is niet anders het moet.

Toen ik me bekend maakte zei die mevrouw u bent al eerder geweest, ja duh.. vind je het gek. als het beleid is dat je je moet laten testen als je verkouden bent. ik denk dat er wel meer mensen vaker gaan dan 1x niet omdat het zon pretje is maar wel omdat je aan het werk wilt en dat wil ik.. ik wil weer voor de klas staan..  gelukkig was ze daarin verder wel aardig.

 

Het stomme is, een vriendin van mij had hetzelfde was ook getest op dezelfde dag als ik, en is werkzaam in de zorg, een ander vriendin werkt ook in de zorg was ook getest.. De ene kreeg al om 15.00 bericht, terwijl ik en die andere de hele avond op onze mail en app etc hebben gekeken en geen bericht.. heel vervelend..  maar goed om 23.00 maar besloten om naar bed te gaan, je moet wat..  de volgende ochtend het eerste wat je doet is toch kijken weer geen bericht.. en het beheerst je leven gewoon, je wilt dan ook de uitslag weten..  en hij komt niet.. gewoon niet. Eindelijk om half 3 kwam de uitslag. negatief. natuurlijk ben je dan opgelucht maar er gaat tijdens dat wachten heel veel door je hoofd, stel dat ik het wel heb, hoe moet dat dan.. daarnaast, hoe hou ik het vol 10 dagen in mijn huis..  maar ook omdat het zo lang duurt, in vergelijking met iemand anders, zouden ze dan twijfelen aan mijn uitslag, zouden ze het tig keer extra bekijken om zeker te weten dat ik positief ben. kortom er gebeurt een hoop omdat de uitslag niet binnen is binnen de afgesproken tijd. Natuurlijk weet je ook dat het loei druk is.. en dus dat het langer kan duren .. maar je bent een prioriteit.. dan verwacht je toch dat het snel gaat.

 

Na heel lang wachten, te lang naar mijn idee, heb inmiddels mijn huis al schoongemaakt, en nog een keer schoongemaakt, kwam eindelijk de uitslag

negatief

dus het is inderdaad wat ik al dacht gewoon een verkoudheid, mijn conclusie is wel, heb ik weer verkoudheids klachten dan blijf ik thuis, en ga nadenken of ik me wel of niet laat testen of dat ik afwacht of ik andere verschijnselen krijg, als koorts, benauwdheid, en hoesten, een droge hoest.. 

maar tegen die tijd zien we het dan wel weer



Geen opmerkingen:

Een reactie posten