zaterdag 19 september 2020

wat vroeg misschien


 Natuurlijk is het achterlijk vroeg,. dat weet ik ook wel, maar toch.. nu ik wat meer weer in de flow zit van het lesgeven, van een werkend bestaan, besef ik ook meteen dat de tijd weer voorbij vliegt.. we zitten al bijna in oktober, nog even dan zitten we in november, valt de eerste sneeuw nog niet.. maar begint het wel te killen. En dan voor je het weet zit je met 5 december, de winkels vieren het nu al, maar goed wij als nuchtere Nederlanders negeren dat zolang we dat kunnen..

Kortom het is voor je het weet oud en nieuw.. en ik denk dat we allemaal het liefste dat ene wat 2020 zo overheerst zouden achterlaten en we wensen elkaar vast een corona vrij 2021.. maar de tijd zal leren of we wel of niet dit onder controle zullen krijgen.

Maar goed, gedurende het jaar heb ik aardig wat dingetjes gevonden op het wereldwijde web en ik vind het juist dan fijn bij de persoonlijke kerstkaart, die ik elk jaar wederom zelf ontwerp, natuurlijk met een flard er op, tenslotte is dat ook mijn werk en promoot ik het een beetje. Ik vind het leuk om er dan een klein passend cadeautje bij te doen.. misschien dat er veel in de prullenbak belanden maar dat maakt niet uit, het is door met  liefde uitgezocht en er bij gedaan.

Dit jaar kon ik niet aan de verleiding ontkomen dat ik iets had gekocht waarbij ik meteen moest denken aan een kerstkaart ( een kerstboekje van jaren, jaren geleden, met kerstflarden) om daaruit toch maar weer een flard te kiezen en te gebruiken, mede omdat ik nu zulke mooie foto's had gemaakt dat zo mooi bij het cadeautje pasten, het gekke is dat de flard nog steeds heel actueel is.. 

Zeker in deze tijd waar veel mensen toch nog over de wereld zwerven waar ze op zoek zijn naar veiligheid, die nog vluchten voor alle gevaren in hun land. Zoveel harten opzoek zijn naar een ander hart om te mogen wonen.. kortom, er moet nog wel wat werk verzet worden maar het begin is er.. het idee ligt er en daarmee kan ik dit jaar denk ik weer een goede indruk maken..

al denk ik dat veel mensen niet de diepere betekenis zullen zien van de flard en het alleen op kerst betrekken maar is niet erg.. tenslotte is een flard er om te lezen en bij je eigen gevoel neer te leggen, soms duurt het even voordat een flard je raakt.. daarom heet het ook flarden.. het land en soms waait het verder 

nog even dan mogen ze op de bus.. en er moet nog iets werk verzet worden maar ik ben meer dan tevreden dit jaar.. 
ik hoop de ontvangers ook.. en natuurlijk zal ik traditie getrouw de flard, en foto, en cadeautje op mijn site www.flarden. plaatsen tegen de kerst tijd... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten