maandag 7 september 2020

wie is de mol...


Zoals bijna half Nederland zat ik zaterdag avond ook vol spanning klaar voor de eerste aflevering WIE IS DE MOL. Zoals elk jaar zit ik in een poule, een paar zelfs, het is toch spannend tenslotte om dit te spelen, maar hoe het spel te spelen geen idee soms.. ik begrijp er geen snars van.. ondanks dat ik al jaren mee doe heb ik het slechts twee keer goed gehad.. namelijk met Margriet., waarom ik dat toen dacht weet ik niet meer maar noem het een ingeving. Bij Jan wist ik het ook, dat kwam vooral omdat in een stukje terugblik van de mol iets stond over het rare loopje..  en dat viel me al langer op dat hij zo gek liep.. dus dat was duidelijk voor mij.

Vorig jaar had ik vriend Marco om een tip gevraagd, hij gaf toen de tip der tips, met als gevolg dat ik al binnen  3 weken eruit lag..  gelukkig spreidde ik toen al.. dus ik kon nog even mee, maar de winst halen was eigenlijk al onmogelijk.


Dit jaar deed ik het beter, mede dank zij dat we de punten pas na de uitzending in kunnen zetten.. dat heeft mij dit keer gered anders had ik een Ronmoment gehad.. was ik er ook uit geweest na de eerste aflevering...  ik zat volledig op Tina, wegens oa haar petjes etc.. ik geloofde dat echt dat zij het zou zijn.. gelukkig ben ik gered door de nieuwe spelregels...

Daarna ontstaat er bij mij een soort brei van wie dan wel..  het vreemde is dat ik steeds bleef twijfelen tussen Horace of hoe schrijf je die naam en Niki. Niki met name omdat ze als enige, tenminste in de film, achterom keek bij de opmerking dat de mol achter je rug opereert. Zij wist het en keek dus om, bij spiegelbeeld zat dat er voor mij ook in.. al zou het ook kunnen dat die ene die in de spiegel keek dat dit het is.. of dat er misschien in 1 van die teksten in spiegelschrift iets stond wat ik weer niet heb begrepen of gezien.

Hoe ik het ook bekijk ik blijf het een vaag gebeuren vinden de mol, vind het prachtig maar de hints die gegeven worden begrijp ik totaal niet...  vind het maar vaag. ik probeer het maar op mijn gevoel en intuïtie te doen al moet ik zeggen dat dit een beetje ongeloofwaardig begint te worden nadat ik eerst eigenlijk op Tina zat.. misschien ook wel omdat ze zo leuk in het zwart liep.

Soms begrijp ik de mensen om mij heen niet die het weten en zien , en ik vraag me dan af hoe dan? wat hebben zij wat ik niet heb.. okey kennelijk hebben zij inzichten die bij mij op alle vlakken ontbreken..  maar ik heb andere talenten denk ik dan maar.

Toch moet me van het hart als zoon van een politie agent, en ik zal zeker tegen heel veel benen schoppen, dat kan niet anders. maar Ellie ik trek haar niet met haar stem.. haar gedrag etc...  maar nogmaals dat ligt aan mij. Als ik kijk hoe enthousiast men over haar is..  dan is dat vast ook een soort gen wat ik mis.. 

De  terugblik in Moltalk, vind ik ook al heel vaag, dat begrijp ik ook niet , soms denk ik wel dat dit programma is gemaakt om nog meer verwarring te stichten.. dat zou mij niet verbazen...  maar nogmaals ik ben geen helder licht op dit gebied.. aan mij is een detective verloren gegaan.

Dus de komende weken zit ik op zaterdagavond gekluisterd aan de buis, tenzij ik afspraken heb staan die ook belangrijk zijn, dan ga ik daarna gewoon terug kijken naar de opgenomen opnames op die avond later.  want ik ken mezelf ik moet het hebben gezien voordat de hel losbreekt en iedereen al verteld wie eruit is



Geen opmerkingen:

Een reactie posten