maandag 28 september 2020

Master chef 2 ( 2020

 

Mensen die mij al langer volgen, mij beter kennen, weten dat ik intens kan genieten van Masterchef in allerlei landen en variaties.. zo ook van my kitchen rules.

Dit jaar is het bijzonder er zijn 20 oud gedienden opgeroepen om mee te doen aan Masterchef, waaronder natuurlijk ook mijn favoriet Reynold.. wat maakt dat joch prachtige creaties en mooie dingen, geweldig ik ben steeds onder de indruk , en zou het zo graag proeven.. vooral zijn toetjes.. 

Als ik ooit in Australiƫ kom en ik kom in de buurt van waar zijn restaurant zit, dan ga ik er zeker naar toe, al is het alleen maar oom Reynold te zien.. en om 1 toetje te proeven..

Maar goed, waarom ik nu een tweede blog schrijf over deze aflevering. hij is zo bijzonder.

Het gekke is er is natuurlijk wel een strijd gaande, maar ook weer niet, het is puur vriendschappelijk, en de koks leven enorm met elkaar mee, ze delen dingen, ze helpen elkaar en hebben dikke lol.. zoals een deelnemer zei terwijl een andere mannelijke deelnemer achter hem langsliep en zei.. Ik loop even achter je langs.. waarom de Brenden zei, en dat is zo ingetogen kok, dat je het niet verwacht. Dat begrijp ik, ik heb ook een prachtige achterwerk. waarop dus iedereen in de lach schoot, terwijl hij dus gewoon door bleef koken.

Wat ook prachtig is, dat als iemand de wedstrijd moet verlaten omdat hij de eliminatie proef niet heeft gered, dat ze allemaal huilen, ze lachen en huilen met elkaar. Het is alsof als iemand uit de wedstrijd moet ze het allemaal voelen als een persoonlijk verlies..  heel mooi

Ik geniet, alleen niet van wat ze koken, maar vooral om de sfeer die er hangt, hoe ze met elkaar om gaan dat ik zelfs af en toe met tranen in de ogen zit te kijken.. het me diep ontroerd. Zo leef ik mee, het is ergens nog spannender dan een spannende detective voor mij..

En het gekke is, als ik kijk dat ze allemaal in mijn hart gaan zitten, ik zit zo te genieten dat het zelfs voor mij als een soort persoonlijk verlies voelt als iemand er uit moet

Mocht je er nog niet naar kijken, kijk het tijdens je eten, zeker als je iets eet wat voor jouw doen te gewoon is.. je eet en je geniet, het  lijkt dan namelijk alsof 20 top koks voor jou staan te koken, je eten gaat echt anders smaken ,zonder de bijbehorende calorieĆ«n, maar het oog wil ook wat, en je eet met je ogen toch..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten