woensdag 22 januari 2020

your life circle ( PT training)

Dinsdagavond was het dan eindelijk zover, ik mocht mijn persoonlijke training gaan doen bij Jeroen van YourLifeCircle. 

Toch een beetje gespannen ging ik op weg naar de sportschool, in mijn lichaam nog het gedoe van de kb van maandag, maar een andere dag was niet handig dus dan maar dinsdag gaan.

Het eerste wat we gingen doen was meten en wegen.. etc.. Ik was daar eerst tegen omdat ik alleen maar wil wegen in de week voor de vakantie, maar dat ging nu dus niet.. dus ik had iets van .. okey dat is even balen. . maar ik wilde ook geen spelbreker zijn dus tja op die weegschaal.

En het viel erg mee. er was sinds de laatste weging voor de kerstvakantie 100 gram af.., het was avond, meestal weeg ik in de ochtend na een bakje kwark, nu dus in de avond na alles te hebben gegeten.. dus wie weet als ik over 4 weken op de weegschaal ga staan is er dan wel meer af.. zou toch wel heel mooi zijn dacht ik zo.  Daarnaast kwam uit de meting dat ik 10 jaar jonger ben en dat ik in rust al 2000 verbrand dus dat zit goed. Verder was alles goed,. zelfs het vet rond mijn organen was mooi.. dus ik ben een tevreden mens

Met deze positieve uitkomst begon ik de training. Omdat ik de KB al op maandag had gedaan besloot Jeroen om een statische training te doen.. Dit was beter en ook andere spiergroepen werden aangepakt. Daaruit blijkt wel dat Jeroen een vakman is hij weet wat hij moet doen. 

De eerste set bestond uit in plank staan en dan 30 keer met bokshandschoenen aan, slaan om en om tegen een zandzak, afgewisseld met de split squat. Daarmee stond ik met 1 voet op een step en dan deed je een lunch met 16 kilo ( in elke hand 8) dit alles 5 keer.  Hij was erg lekker, ik kom er wel achter dat ik totaal geen balans had, maar beter gezegd ik heb dat herontdekt.

Daarna kwamen de volgende oefeningen, eerst optrekken, dat kan ik dus totaal niet.. ik moest alle hulp en verlengstukken krijgen om mezelf maar 5 keer boven de paal uit te halen. 
afgewisseld met buikspieroefeningen op de boso bal..  
dit natuurlijk ook 5 keer

Daarna gingen we aan de slag met bankdrukken,. we kwamen daar tot de ontdekking, dat ik in het begin het lastig vind maar hoe langer ik bezig ben hoe beter het gaat, alsof mijn lichaam dan het spiergeheugen aantikt en dat de spieren weten o ja zo moet het en dan gaat het ook met gemak.

Als afsluiting gingen we benen doen en een klein stukje schouders.  Dit was een mooie afsluiting.. ik heb er tenminste wel van genoten..

Na afloop kon ik nog lopen..,. dus ik ging met gemak de trap af.. 

De volgende ochtend nog nergens last van maar ik ken mijn lichaam.. ik heb nergens last van maar dan ineens. pats boem is het er.. zeker als ik ga sporten dus ik denk dat ik dat vandaag maar oversla , aan de andere kant.. ach.. dat is geen punt.. dat hoort erbij dan word je sterker en groter toch..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten